Social

Rata şomajului în Teleorman, în ușoară scădere față de luna mai

La sfârșitul lunii iunie, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Teleorman erau înregistrați 9.570 de șomeri, din care 3.992 de femei, rata șomajului fiind de 6,50%.
Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 6,52% , în această lună acest indicator a înregistrat o scădere cu 0,02 pp.

Din totalul de 9.570 de persoane înregistrate în evidențele AJOFM Teleorman, 1.156 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 8.414 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 7.454 șomeri provin din mediul rural și 2.116 sunt din mediul urban.

Șomerii cu studii gimnaziale au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Teleorman (56,04%), urmat de cei cu studii primare/fără studii (17,10%), iar 14,35% au absolvit învăţământul liceal. Șomerii cu nivel de învăţămănt profesional/arte şi meserii reprezintă 13,57% din totalul șomerilor înregistrați, cei cu studii superioare sunt 0,47%, iar cei cu studii postliceale 0,29%.

Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 7.011 persoane foarte greu ocupabile, 2.391 greu ocupabile,79 mediu ocupabile, iar 89 sunt persoane ușor ocupabile.

Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre. Informaţii detaliate despre structura şomajului la nivelul jueţului Teleorman sunt afişate pe pagina de internet a AJOFM Teleorman la adresa www.teleorman.anofm.ro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.