Social

Rata şomajului în Teleorman, în ușoară creștere față de luna iunie

La sfârșitul lunii iulie, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Teleorman erau înregistrați 9.770 de șomeri, din care 4.111 femei, rata șomajului fiind de 6,63%.

Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 6,50% , în această lună acest indicator a înregistrat o creștere cu 0,13 pp.

Din totalul de 9.770 de persoane înregistrate în evidențele AJOFM Teleorman, 1.089 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 8.681 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 7.561 de șomeri provin din mediul rural și 2.209 sunt din mediul urban.

Șomerii cu studii gimnaziale au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Teleorman (55,50%), urmat de cei cu studii primare/fără studii (16,72%), iar 14,04% au absolvit învăţământul liceal. Șomerii cu nivel de învăţămănt profesional/arte şi meserii reprezintă 13,30% din totalul șomerilor înregistrați, cei cu studii superioare sunt 1,06%, iar cei cu studii postliceale 0,36%.

Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 7.155 de persoane foarte greu ocupabile, 2.442 greu ocupabile, 81 mediu ocupabile, iar 92 sunt persoane ușor ocupabile.

Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre. Informaţii detaliate despre structura şomajului la nivelul jueţului Teleorman sunt afişate pe pagina de internet a AJOFM Teleorman la adresa www.teleorman.anofm.ro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.