Social

Rata șomajului în Teleorman a ajuns la 6,45%, la finalul lunii ianuarie

Rata somajului înregistrat în judetul Teleorman, la sfârșitul lunii ianuarie, a fost de 6,45%, mai mare cu 0,08% față de luna precedentă, și cu 0,02% mai mare față de aceeași perioadă a anului anterior, transmit reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Teleorman.

Potrivit sursei citate, numărul total al șomerilor înregistrați a fost de 9.267, din care 1.889 au fost indemnizați și alți 7.378 neindemnizați.

În ceea ce privește serviciile de ocupare și formare profesională oferite de agenție, conform datelor făcute publice, în luna ianuarie, au beneficiat de servicii de informare şi consiliere profesională 234 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, iar în ceea ce privește încadrarea în muncă a șomerilor înainte de expirarea perioadei de indemnizare, au fost asigurate resursele financiare necesare acordării de alocații pentru 17 șomeri.

De asemenea, transmit reprezentanții instituției, în prima lună a acestui an au fost încadrate un număr de 121 persoane din categoria celor cu vârsta de peste 45 ani sau şomeri unici susţinători ai familiilor monoparentale, precum și 70 tineri (sub 25 de ani care nu au loc de muncă), prin încheierea de contracte individuale de muncă. Totodată, doi șomeri au fost încadrați în muncă prin acordarea de prime de mobilitate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.