Social

Rata șomajului în Teleorman a ajuns la 5,55%, la finalul lunii septembrie

Rata somajului înregistrat în judetul Teleorman, la sfârșitul lunii septembrie, a fost de 5,55%, mai mică cu 0,52% față de luna precedentă și cu 0,93 % mai mică față de aceeași perioadă a anului anterior, transmit repezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Teleorman.

Potrivit sursei citate, numărul total al șomerilor înregistrați a fost de 7.968, din care 1.893 au fost indemnizați și alți 6.075 neindemnizați.
În ceea ce privește serviciile de ocupare și formare profesională oferite de agenție, pe parcursul lunii septembrie, 579 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă au beneficiat de servicii de informare şi consiliere profesională din partea AJOFM Teleorman.

Au fost încadrați 99 tineri, cu vârste sub 25 de ani, prin încheierea de contracte individuale de muncă, din care 57 fără subvenționarea locului de muncă și 42 prin subvenționarea locului de muncă; iar alți 58 șomeri au fost încadrați în muncă prin acordarea de prime de mobilitate.

De asemenea, instituția a efectuat, pe parcursul lunii septembrie, programe de formare profesională, gratuit, penru șomerii din evidență aflați în căutarea unui loc de muncă, respectiv 44 cursanți, pentru patru cursuri cu trei ocupații.

În vederea creșterii gradului de ocupare în rândul tinerilor absolvenți de învățământ, angajatorii sunt sprijiniți prin acordarea unei sume lunare, timp de 12 luni, egală cu 2.250 lei, iar în luna septembrie de acest sprijin au beneficiat 12 absolvenți, toți fără subvenționarea locului de muncă.

Totodată, în ceea ce privește încadrarea în muncă a șomerilor înainte de expirarea perioadei de indemnizare, au fost încadrați în muncă, în luna septembrie, 100 șomeri, din care 53 fără stimulare și 47 prin stimulare.

Au fost încadrate în muncă, în luna septembrie și 152 persoane din categoria celor cu vârsta de peste 45 ani sau şomeri unici susţinători ai familiilor monoparentale fără subvenționarea locului de muncă și 408 prin subvenționarea locului de muncă.

În primele 9 luni ale anului 2020, din cele 4.430 persoane cuprinse la servicii de mediere, au fost încadrate un număr de 4.294 persoane, din care în luna septembrie au fost încadrate în muncă 514 persoane (16 ucenici, conform Legii nr.279/2005).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.