Social

Rata șomajului a ajuns la 6,22 la sfârșitul lunii aprilie

Rata somajului înregistrat în județul Teleorman, la sfârșitul lunii aprilie, a fost de 6,22%, mai mică cu 0,39% față de luna precedentă şi cu 0,09 % mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, transmit reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Teleorman

Potrivit sursei citate, numărul total al șomerilor înregistrați la finalul lunii februarie a fost de 8.934, din care 1.901 şomeri provin din mediul urban şi 7.033 şomeri provin din mediul rural. De asemenea, cifrele oficiale arată că, din totalul şomerilor înregistraţi, la finalul lunii aprilie, 1.575 erau indemnizaţi şi 7.359 neindemnizaţi.

De asemenea, în evidențele AJOFM Telorman erau înregistrate, la data menționată, și 74 de persoane asimilate șomerilor, care beneficiază de indemnizație de șomaj conform legii. Concret, este vorba despre persoanele care sunt în căutarea unui loc de muncă, dar care nu au reușit să se angajeze după ce au absolvit o instituție de învățământ. Din totalul persoanelor aflate în această situație, la nivelul județului Teleorman, cele mai multe, respectiv 61, sunt absolvente de liceu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.