Social

Rată de infectare record în comuna Zâmbreasca: 18.07 cazuri la mia de locuitori

Comuna Zâmbreasca înregistrează o creștere alarmantă a numărului de infectări cu SARS-CoV-2. Dacă în urmă cu aproape două săptămâni, în localitate rata de incidență de-abia depășise un caz la mia de locuitori, marți, 28 septembrie, Direcția de Sănătate Publică Teleorman a raportat o rată de infectare de 18.07 cazuri, în ultimele 14 zile 23 de locuitori ai comunei fiind depistați pozitivi. Este o valoare a ratei de incidență dublă față de următoarele localități, Islaz și Măldăeni, care au depășit 9 cazuri la 1000 de locuitori.

De asemenea, în creștere sunt și ratele de incidență la nivelul orașelor din județ, respectiv 6.10 la Videle, 5.41 la Alexandria, 5.29 la Roșiorii de Vede, 4.56 Turnu Măgurele, în timp ce Zimnicea nu depășește 1 caz la mia de locuitori. Cele mai multe cazuri confirmate în ultimele 14 zile sunt la Alexandria, 266 de persoane.

În privința localităților care nu au înregistrat nicio infectare în ultimele două săptămâni, doar 8 comune mai sunt în această situație.

La nivelul întregului județ, rata de incidență a ajuns la 3.46, 1236 de persoane aflând că au fost infectate cu noul coronavirus în perioada de referință.

Potrivit DSP Teleorman, în ultimele 24 de ore, în județ au fost efectuate 355 de teste RT-PCR și 288 de teleormăneni s-au vaccinat împotriva COVID-19.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.