Social

Rata de infectare în Alexandria a scăzut sub 1 la mia de locuitori

Toate cele trei municipii și două orașe din județ înregistreză, luni, rate de infectare sub 1 la mie, potrivit datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică. Astfel, municipul Alexandria, unde rata de îmbolnăvire se menținea peste 1 la mie, înregistrează, luni, o rată de infectare de 0.89 cazuri la mia de locuitori.

Totodată, municipiul Roșiori de Vede înregistrează o rată de infectare de 0.56 cazuri la mia de locuitori, municipiul Turnu Măgurele o rată de 0.51, iar orașele Videle și Zimnicea au rate de 0.71, respectiv 0.70 cazuri la mia de locuitori.

Pe de altă parte, în 40 dintre localitățile județului, toate rurale, rata de infectare cu noul coronavirus ezte zero, în timp ce în alte 22 a fost confirmat câte un singur caz de COVID-19 în ultimele două săptămâni.

În schimb, în scenariul roșu, cu rate de infectare mai mari de 3 cazuri la mia de locuitori, sunt localitățile Săceni (7.45), Bragadiru (6.63) și Siliștea (4.34).

În ultimele 14 zile, la nivelul județului, au fost confirmate 236 de cazuri de COVID-19, în 57 din cele 97 de localități, iar rata de infectare ajunge, luni, la 0.65. Cu aproape o lună în urmă, pe data de 19 aprilie, rata de infectare la nivelul județului era de 2.46.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.