Social

Rata de incidență COVID-19, în scădere continuă în Teleorman

Rata de incidență cumulată a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 este în scădere continuă de aproape două săptămâni, astfel că, potrivit datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică Teleorman pentru data de 1 martie 2022, incidența la nivelul județului a ajuns la 5.46, în ultimele 14 zile numărul teleormănenilor care au aflat că s-au îmbolnăvit de COVID-19 fiind de 1929 de persoane.

O scădere semnificativă se observă și în ceea ce privește numărul localităților cu rata de infectare mai mare de 10 cazuri la mia de locuitori, doar comunele Beuca și Vârtoape depășind aceste prag.

Dintre localitățile urbane, orașul Zimnicea are cel mai mic grad de infectare la mia de locuitori – 4.50, în timp ce municipiul Turnu Măgurele înregistrează 7.49 cazuri la mie, municipiul Alexandria are o incidență de 8.38, municipiul Roșiorii de Vede – 9.31, iar orașul Videle are 9.37 cazuri la mia de locuitori.

Pe de altă parte, în comuna Drăcșenei nu a fost confirmat niciun caz de îmbolnăvire de COVID-19 în ultimele două săptămâni, astfel că rata de incidență cumulată este zero. În celelalte 96 de unități administrativ-teritoriale ale județului a fost confirmat cel puțin un caz în perioada menționată.

De asemenea, potrivit sursei citate, pentru data de 1 martie 2022, este raportată și o scădere a gradului de ocupare a paturilor destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19 din spitale, acesta ajungând la 35,29%.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.