Social

Rata de incidență continuă să scadă în județul Teleorman / Alexandria, sub pragul de 10 cazuri la mia de locuitori

Rata de incidență cumulată a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile la nivelul județului Teleorman este în scădere ușoară de câteva zile consecutive, astfel că, la data de 4 noiembrie, este de 7.56, valoare care a mai fost înregistrată la mijlocul lunii octombrie. Conform datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică Teleorman, în ultimele două săptămâni, 2696 de teleormăneni au aflat că au contractat virusul, cele mai multe infectări fiind confirmate în municipiul Alexandria – 487, explicabil însă prin faptul că în reședința de județ are cea mai numeroasă populație. În același timp, pentru prima dată după câteva săptămâni, rata de incidență în Alexandria a scăzut sub 10 cazuri la mia de locuitori, la data raportării fiind de 9.92.

De altfel, singura localitate urbană care a mai rămas printre cele 21 de unități administrativ-teritoriale cu prag de infectare mai mare de 10 la mie este orașul Zimnicea, care are 12.40 cazuri, în timp ce orașul Videle are 8.80, municipiul Roșiorii de Vede – 7.64, iar municipiul Turnu Măgurele are o rată de 4.79 cazuri la mia de locuitori.

În continuare, comuna Săceni deține recordul în privința ratei de infectare – 29.89, iar la polul opus se află Slobozia Mândra, cu incidență de 0.72, un singur caz de îmbolnăvire fiind confirmat aici în ultimele 14 zile.

Potrivit DSP Teleorman, 1625 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 în 24 de ore, iar numărul de teste RT-PCR efectuate a fost de 235.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.