Social

Raport de activitate al Casei Județene de Pensii Teleorman

Marți, în cadrul unei conferințe de presă, Casa Județeană de Pensii Teleorman și-a prezentat raportul activității derulate în 2016.

Emilian Bomboe, directorul executiv al Casei Județene de Pensii Teleorman, a precizat că instituția pe care o conduce asigură, în teritoriu, aplicarea unitară a legislaţiei din domeniul pensiilor, accidentelor de muncă şi bolilor profesionale, precum şi realizarea sarcinilor şi atribuţiilor ce decurg din aplicarea prevederilor legale în acest sens.

Potrivit directorului CJP Teleorman, conform statutului de funcții, Casa Județeană de Pensii Teleorman avea la finele anului un număr total de 62 de posturi, din care 59 ocupate și trei vacante.

De asemenea, la finele anului, la data de 31.12.2016, în evidenţele Casei Judeţene de Pensii Teleorman, se afla un număr de 108.735 de beneficiari, din care 92.252 pensionari din sectorul de stat;  15.285 pensionari din sectorul agricol și 199  beneficiari de legi speciale.

Pentru circa 28.000 de pensionari, plata pensiei se face în conturi bancare. O componentă în activitatea de plăţi o constituie virarea pensiilor în Uniunea Europeană, conform convenţiei dintre CNPP şi o instituție bancară. În acest domeniu, în cursul anului 2016 au fost prelucrate un număr de 240 dosare comunitare.

În cadrul activitǎţii de stabiliri prestaţii, în anul 2016 s-a constatat o scădere a numărului de cereri privind stabilirea de cazuri noi, de la 4.791 cereri înregistrate în anul 2015, la 4.423 cereri înregistrate în anul 2016. Cererile de înscriere la pensie au vizat în primul rând posibilitatea stabilirii drepturilor de pensie pentru limitǎ de vârstǎ atât pentru cei care îndeplineau simultan vârsta standard de pensionare şi stagiul minim de cotizare, cât şi pentru cei care beneficiau de reducerea vârstei standard de pensionare datoritǎ stagiului aferent perioadelor recunoscute în grupe superioare de muncă sau condiţii speciale.

În anul 2016, s-au înregistrat un număr de 5.257 cereri privind recalcularea drepturilor de pensie ale pensionarilor, atât pentru cele stabilite în baza legislaţiei anterioare datei de 01.01.2011, cât şi pentru cele stabilite în baza Legii nr.263/2010, ca urmare a prezentării unor adeverinţe cu sporuri, grupe de muncă, indemnizaţie de conducere, perioade asimilate etc., conform anexelor 14, 15 si 16 din H.G. 257/28.03.2011, de care aceştia au beneficiat şi care se au în vedere la determinarea punctajului mediu anual.

Directorul Casei de Pensii Teleorman a mai vorbit despre situația pensionarilor pe categorii de pensii, despre ajutoarele de deces acordate, despre biletele de tratament alocate în 2016 și despre cele ce vor fi acordate în 2017, precum și despte noutățile legislative de anul acesta. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.