Politic

Raluca Turcan, interpelată de senatorul Dănuț Cristescu pe tema pensiilor

Discuțiile tot mai aprinse legate de pensiile românilor și de incertitudinile ce au apărut în spațiul public vizavi de posibila modificare a vârstei de pensionare și a stagiului minim de cotizare, l-au determinat pe senatorul PSD de Teleorman Dănuț Cristescu să o interpeleze pe Raluca Turcan, ministrul Muncii și Protecției Sociale, solicitându-i acesteia răspunsuri concrete legate de subiect.

Astfel, în interpelarea înregistrată la finele lunii mai, senatorul Cristescu îi reamintește ministrului Turcan de promisiunile pe care guvernanții le-au făcut în campaniile electorale și de prevederile Programului de guvernare: “În Programul de guvernare al PNL, dar și al Coaliției de guvernare PNL – USR-PLUS – UDMR, ați promis românilor că veți respecta Legea pensiilor. În campania electorală ați promis o mărire de 8%, ulterior, după ce ați ajuns la guvernare, o mărire de 3% în raport cu inflația. În final, nu le-ați dat niciun ban pensionarilor, deși inflația se apropie de 4% în România”.

Senatorul de Teleorman își arată, de asemenea, îngrijorarea în legătură cu “valuri după valuri de scumpiri care devastează puterea de cumpărare și sărăcesc populația României. Veștile sunt și mai rele având în vedere că Guvernul Cîțu a transmis la Bruxelles că nu mai intenționează să aplice legea care prevede mărirea pensiilor, că va desființa pensia anticipată, că va mări vârsta de pensionare, dar va și crește pragul de vechime în muncă necesar pensionării”.

Totodată, înainte de a adresa întrebările concrete la care așteaptă răspuns din partea Ralucăi Turcan, senatorul de Teleorman plasează și o ironie la adresa acesteia: “Doamnă Ministru Raluca Turcan, pentru că veniturile pensionarilor sunt extrem de mici și banii nu le ajung pentru traiul de zi cu zi, oamenii vor să aibă garanția că nu se culcă sănătoși și se trezesc, ferească Dumnezeu, morți!”.

Răspunsurile pe care Dănuț Cristescu le așteaptă în scris de la ministrul Muncii trebuie să lămurească de ce nu este respectată Legea pensiilor votată de Parlament și promulgată de președinte, dacă mai există vreo intenție de mărire a pensiilor și dacă va fi mărită vârsta de pensionare, pragul de vechime în muncă necesar pensionării, precum și dacă va fi desființată pensionarea anticipată.

Printr-un alt procedeu parlamentar pe care aleșii îl au la îndemână, și anume întrebări adresate membrilor guvernului, senatorul Cristescu ridică problema “impozit zero la salariul minim pe economie”, de data aceasta, promisiunea electorală aparținându-le celor de la USR-PLUS, însă este solicitată “viziunea Ministerului Muncii și Protecției Sociale cu privire la aplicarea acestei măsuri”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.