Politic

Raluca Fedeleș, vicepreședintele Consiliului Județean Teleorman: “Consilierii PNL nu sunt împotriva creșterii salariilor angajaților. Vrem doar să fie legal”

Vicepreședintele Consiliului Județean Teleorman, Raluca Fedeleș, face o serie de clarificări în legătură cu subiectul creșterilor salariale ale angajaților din Consiliul Județean și serviciilor din subordine, după ce hotărârea de majorare salarială a fost atacată în instanța de contencios-administrativ. Demersul are la bază încălcări ale prevederilor legale la adoptarea respectivei hotărâri, nefiind contestată mărirea în sine, ci felul în care a fost făcută.

“La acest moment, am început să lucrăm la un proiect de hotărâre prin care să  modificăm hotărârea inițială privind stabilirea salariilor de bază pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Teleorman și pentru serviciile publice din subordine, astfel încât să intrăm în legalitate.

Încă de la promovarea proiectului, care, ulterior, s-a constatat a fi ilegal, am avut o discuție cu secretarul general al județului, doamna Silvia Oprescu, care a dat asigurări că această hotărâre este perfect legală. După o analiză serioasă din punct de vedere juridic, a reieșit faptul că acest lucru nu este adevărat, hotărârea respectivă încălcând efectiv mai multe prevederi legislative în vigoare.

Consilierii județeni PNL au susținut și susțin majorările salariale, drept dovadă este și faptul că votul nostru a fost “pentru” adoptarea proiectului. Singurul lucru pe care ni-l dorim în legătură cu acest aspect este ca majorările să fie făcute în condiții legale. Și, tocmai pentru ca acest lucru să se întâmple cât mai repede cu putință, am luat decizia de a modifica hotărârea inițială printr-un nou proiect”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Teleorman, Raluca Fedeleș.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.