Sport

Radioamatorii au deschis anul sportiv 2017

Cei mai grăbiți sportivi teleormăneni care au intrat în eșichierul competițional al noului an au fost cei legitimați la secția de radioamatorism a CST Alexandria. Conform tradiției, Federația Română de Radioamatorism a organizat, în data de 2 ianuarie, concursul denumit sugestiv ”La Mulți Ani!”. Aceasta este o competiție de antrenament, în care radioamatorii din toată țara încearcă să stabilească un număr cât mai mare de legături, mesajele din traficul radio având drept unică temă felicitările cu ocazia anului nou.

Pe de altă parte, s-a stabilit ca în 2017, o altă competiție de tradiție în lumea radioamatorilor, Cupa Teleorman, să aibă loc pe data de 5 iunie. Secția de radioamatorism a CST Alexandria este una dintre cele mai vechi din țară, având indicativul YO9KPM.

Radioamatorismul, ca activitate, poate fi încadrat în catalogul activităților de socializare, pe rețele tehnice dedicate acestui scop, comunicarea realizându-se prin transmisiunea la distanță a undelor electromagnetice. Frecvențele folosite de radioamatori pot deveni utile pentru țară și pentru societate, în cazul unor calamități naturale, atunci când alte sisteme de comunicație pot suferi perturbații majore. (Cristi Frisk)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.