În perioada 17-21 mai, la Mănăstirea Pantocrator din Drăgănești Vlașca, va fi adusă spre închinare Mâna dreaptă a Sfântului Ioan Rusul, care se păstrează în Sfântul Munte Athos la Mănăstirea Sfântul Pantelimon (Rusikon).
Racla cu mâna dreaptă a sfântului este adusă în localitatea teleormăneană cu prilejul hramului Duminica Sfintelor Femei Mironosițe, zi în care este prăznuită și Sfânta Mironosiță Maria Magdalena, ale cărei moaște se păstrează în paraclisul Mănăstirii Pantocrator.
Sfântul Ioan Rusul s-a născut într-un sat din Rusia, la sfârșitul veacului al șaptesprezecelea, pe timpul împărăției lui Petru cel Mare. Anul cel mai probabil al nașterii sale este 1690, și aceasta deoarece sfântul a participat ca soldat la războiul pe care îndrăznețul țar l-a întreprins împotriva turcilor în 1711.
Sfântul Ioan Rusul a început să fie cinstit în România după Revoluția din decembrie 1989, când creștinii ortodocși români au putut face pelerinaje în insula Evia și au fost tipărite cărți și broșuri care prezentau viața și minunile sfântului. Mai multe biserici noi sau mai vechi din România au primit hramul Sf. Ioan Rusul, mai ales cele aflate în incinta spitalelor ca urmare a reputației acestui sfânt de tămăduitor al bolnavilor. Părticele din moaștele Sfântului Ioan Rusul sunt păstrate în bisericile Mănăstirii Comana (jud. Giurgiu), Mănăstirii din comuna Slobozia (jud. Giurgiu), Mănăstirii Adămești (jud. Teleorman), Mănăstirii Florești (jud. Cluj) și Mănăstirii Sihăstria (jud. Neamț), precum și în paraclisele Maternității Polizu din București, Spitalului de Pneumoftiziologie din Sibiu și Spitalului Județean din Suceava.