Social

Purtarea măștii de protecție este obligatorie în spațiile publice în 45 de localități din Teleorman

Luni, 27 septembrie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Teleorman, reunit în ședință extraordinară, a stabilit măsuri suplimentare pentru gestionarea situației generate de infecția cu COVID-19 în localitățile de pe raza județului Teleorman.

Având în vedere că nu mai puțin de 45 de unități administrativ-teritoriale din județ au rata de incidență mai mare de 2 la 1000 de locuitori, CJSU Teleorman a stabilit, pe lângă măsurile restrictive ce se aplică în funcție de incidența cumulată la 14 zile din fiecare localitate și care pot fi consultate în Anexa nr. 2 la HCJSU nr. 63/24.09.2021, și revenirea la obligativitate purtării măștii în spațiile publice.

Astfel, în toate localitățile în care rata de incidență cumulată a cazurilor de infectare cu SARS CoV-2 depășește 2 cazuri la mia de locuitori, a fost instituită obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în spațiile spublice: piețe, târguri, bâlciuri, stații pentru transportul în comun, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă.

De asemenea, în cadrul aceleiași ședințe, s-a stabilit ca managerii spitalelor din județ să ia măsuri pentru asigurarea unei zone tampon de temporizare pentru îngrijirea pacienților pozitivi SARS-CoV-2, până la eliberarea unor locuri în unitățile sanitare destinate COVID-19.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.