Eveniment

Punerea în funcțiune a aparatului pentru depistarea SARS-CoV-2, pe ultima sută de metri/ Cinci medici din județ vor fi instruiți în centre de prestigiu din București

Cinci medici din județ, doi biologi și trei medici de laborator, vor pleca, la începutul săptămânii viitoare, la centre de prestigiu din capitală pentru a se intrui, astfel că, în scurt timp, aparatul de depistare a SARS-CoV-2 va deveni funcțional iar probele persoanelor suspecte vor fi lucrate în județ. Medicii de laborator Roxana Georgescu, Monica Culcea și Mădălina Gheța și biologii Doina Caraspas și Marian Marin se vor pregăti la Spitalul Universitar, Spitalul Victor Babeș și, posibil, Institutul Cantacuzino, după care vor reveni în județ, unde vor lucra cu aparatul RT-PCR trimis de Guvern în Teleorman, pe perioada pandemiei de coronavirus.

Contactat telefonic, secretarul general adjunct al Guvernului, Cristi Barbu s-a rezumat la a declara că lucrurile începute trebuie duse până la capăt, iar instruirea medicilor este pasul final după care județul Teleorman va intra în rândul celor care beneficiză de tehnica atât de necesară în această perioadă.

De asemenea, Cristi Barbu a precizat că medicii din județ, în special cei care vor lucra cu pacienți infectați cu noul coronavirus, vor avea toate medicamentele, echipamentele și tehnica medicală de care au nevoie.

„Vorbim de medici, de asistente, de infirmiere, care sunt în prima linie în lupta cu pandemia de coronavirus. Este mai mult decât normal să aibă tot ce le trebuie pentru a lupta cu virusul și pentru a salva viețile cetățenilor. Eu îi asigur că vor avea tot ce le trebuie pentru ca lucrurile să se deruleze în condiții normale”, a explicat Cristi Barbu.

Pe de altă parte, secretarul general adjunct al Guvernului nu a vrut să comenteze întâlnirea de sâmbătă, cu managerii spitalelor din județ, rezumându-se doar la a confirma faptul că a avut loc. În schimb, Cristi Barbu a ținut să facă un apel la cetățenii județului.

“Este o perioadă grea, foarte grea, pe care o traversăm cu toții. Este o perioadă în care este esential să ascultăm recomandările specialiștilor. Mi-aș dori ca teleormănenii mei să înțeleagă că toate măsurile luate de autorități sunt numai spre binele lor, pentru ca perioada grea prin care trecem să se termine cât mai repede”, a mai declarat secretarul general adjunct al Guvernului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.