Politic

Puncte de vedere ale unui deputat

Ioan DUMITRESCU

Deputatul social-democrat Valentin Gabriel Boboc, parlamentar la cel de-al doilea mandat, declară că a fost coleg în Parlamentul României, în primul său mandat, cu actualul premier Sorin Grindeanu. Deputatul Boboc consideră că prefecţii nu trebuie să fie numiţi decât politic, ei fiind reprezentanţii Guvernului în teritoriu, Executivul fiind cea mai politizată structură a statului, chiar şi fostul Guvern condus de apoliticul Dacian Cioloş tot Guvern politic a fost.

Acum, Parlamentul României şi Guvernul Grindeanu trebuie să se preocupe în primul rând de programul de guvernare structurat de preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Nicolae Dragnea, fiindcă altfel opoziţia abia aşteaptă o greşeală a noilor guvernanţi, susţine Valentin Boboc, care mai aminteşte că programul de guvernare trebuie dus la îndeplinire şi pentru propriul electorat care s-a prezentat la votare la alegerile din 11 decembrie 2016. Deputatul Valentin Boboc susţine că săptămâna viitoare bugetul de stat va fi discutat pe comisii şi apoi în Parlament, susţinând că într-o săptămână România va avea buget. În ce priveşte legea amnistiei şi legea graţierii, atât de discutate în ultimul timp, deputatul Boboc susţine că aceasta ar trebui aprobate fiindcă sistemul penitenciarelor din România este foarte aglomerat. Valentin Boboc a vizitat închisorile Rahova şi Jilava; penitenciarul Rahova este modernizat, dar foarte aglomerat, iar penitenciarul de la Jilava este în regim semideschis, deţinuţii putând să meargă la muncă. Totodată, deţinuţii din închisori, susţine Valentin Boboc, sunt cazaţi în funcţie de pregătirile lor profesionale şi de pregătire, dar şi în funcţie de condamnările la care au fost supuşi.

Deputatul Valentin Boboc are un punct de vedere anume despre câteva formaţiuni politice de pe eşichierul politic românesc; astfel, deputatului social-democrat îi vine greu să creadă şi să accepte că un partd cum este Uniunea Salvaţi România, apărut în urmă cu aproximativ şase luni, a reuşit din fostă fundaţie să intre în Parlament. Despre Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat, deputatul Boboc susţine că acesta a pierit după guvernarea Convenţiei Democrate Române, iar Partidul România Mare a sucombat fiindcă a fost doar un partid de lider, condus de defunctul tribun Corneliu Vadim Tudor.

One Comment

  1. cat psd nu a fost la guvernarea domnul Boboc sustinea ca prefectii sa fie apolitici !!!
    Ce caracter aveti domnule Vali C…t !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.