Social

Punct de transfuzii la Spitalul Orășenesc Zimnicea

Consiliul Local Zimnicea s-a întrunit miercuri, 12 decembrie, în ultima ședință de lucru ordinară din 2019, pe ordinea de zi fiind trecute 14 proiecte de hotărâre, printre care și cel privind aprobarea finanțării din bugetul local al orașului Zimnicea pe anul 2019 a unor cheltuieli de natura investițiilor și cheltuieli curente de la Spitalul Orășenesc Zimnicea.

Concret, prin adoptarea proiectului de hotârâre menționat, este vizată alocarea sumelor necesare înființării unui punct de transfuzii în cadrul compartimentului ATI de la spitalul orașului.

Măsura este una necesară pentru ca unitatea spitalicească să poată primi anul viitor acreditarea de funcționare.

Potrivit proiectului de hotărâre, se aprobă alocarea de la bugetul local al orașului Zimnicea pe anul 2019 a sumei de 40.000 de lei pentru finanțarea unor cheltuieli de natura investițiilor pentru Spitalul Orășnesc Zimnicea și a sumei de 6.000 de lei pentru cheltuieli curente pentru acreditare.

Sumele alocate vor merge către achiziționarea unui dispozitiv de dezghețare a pungilor de plasmă și încălzire a pungilor de sânge, în valoare de 40.000 de lei, precum și a unui termometru avizat metrologic, un frigider, un congelator și o geantă omologată pentru transport de sânge și componente sanguine a căror valoare se ridică la 6.000 de lei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.