Politic

Publicitate aproape gratis

Ioan DUMITRESCU

Dan Diaconescu, cel ce şi-a deschis iniţial un post de televiziune într-o garsonieră, cel care a căutat-o ani de zile pe Elodia, ţinând cu sufletul la gură o ţară întreagă, cel care şi-a mărit apoi studiourile de televiziune, având astăzi un platou suficient de generos, mai mare decât ale celor trei televiziuni de ştiri, cel care şi-a format propria formaţiune politică (Partidul Poporului-Dan Diaconescu), care a avut în ultimul timp o ascensiune fulminantă, în toate sondajele de opinie fiind clasat al treilea, după USL şi PDL, este cel care, în ciuda faptului că umblă cu maşini de lux, are un iaht şi un avion particular, a reuşit, după prezentarea la licitaţia pentru privatizarea Combinatului Oltchim, şi câştigarea acesteia, să răvăşească încă o dată întreaga naţiune.

Ce a reuşit Dan Diaconescu după achiziţionarea caietului de licitaţie de la Oltchim: de câteva zile bune, pe toate posturile de televiziune se prezintă ore întregi imagini cu Diaconescu. Dacă ar fi fost să plătească publicitatea pentru prezenţa ore în şir pe toate televiziunile, cu certitudine Diaconescu ar fi plătit mult mai mult decât cei aproximativ 200.000 de euro, cât l-a costat caietul de sarcini pentru a participa la licitaţia de privatizare a Combinatului Oltchim. A reuşit în felul acesta Dan Diaconescu să-şi promoveze atât imaginea sa, cât şi a partidului care îi poartă numele. Mai mult decât atât, dacă Dan Diaconescu va reuşi să plătească Oltchimul, aceasta va fi proba salvatorului naţiunii; în cazul în care nu va putea prelua combinatul, Diaconescu va suporta o parte din capitalul de imagine câştigat zile acestea, dar mult mai puţin decât a câştigat de când a câştigat licitaţia, rămânând în continuare cu un plus de capital politic.

Oricum, subiectul Oltchim poate să fie şi o cacealma, şi dovada unui interes politic, dar şi unul economic. Subiectul Oltchim, atât de dezbătut în ultimul timp, este şi proba abilităţilor managerial-politice ale lui Dan Diaconescu, care a riscat foarte mult pe o carte, dar care este foarte posibil să câştige.

Este foarte posibil ca PP-DD să intre în Parlamentul României după alegerile generale din 9 decembrie cu un scor foarte bun şi să constituie un grup parlamentar reprezentativ şi care să îşi impună punctul de vedere, la fel ca, în funcţie de finalul afacerii Oltchim, PP-DD să intre în Parlament, dar doar cu câţiva parlamentari care, minoritari în legislativul ţării, să stea la remorca formaţiunilor politice bine sau foarte bine reprezentate în Parlament. Între timp, în ţară, mulţi telespectatori ai televiziunii Oglinda TV, capacitaţi de şarmul lui Diaconescu, l-au urmărit pe ecranele televizoarelor mult mai mult pe alte posturi de televiziune decât OTV, omul de presă reuşind în felul acesta să îşi multiplice infinit imaginea în ochii telespectatorilor care sunt şi alegători, pătrunzând repetat în conştiinţele lor, iar costurile acestui demers au fost deocamdată doar cele de achitarea unui caiet de sarcini la o licitaţie. Referitor la ameninţările mai mult sau mai puţin voalate din partea premierului Ponta, timpul le va dovedi pe toate, riscând să îl transforme pe Diaconescu într-o nouă victimă; iar cum poporului român îi plac victimele, este posibil ca acest demers să-i întărească încă o dată imaginea lui Dan Diaconescu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.