Politic

PSD Teleorman – Listele la parlamentare, între cine şi cine

Se vorbeşte şi se tot fac comentarii pe ceva despre care nu se ştie, practic, nimic, respectiv listele de candidaţi pentru Senat şi Camera Deputaţilor. Cel mai mare interes l-a stârnit, până acum, cine este femeia care va intra pe listele de la parlamentare pe un loc eligibil, respectiv locul doi eligibil pe lista celor vor candida, în primele trei – patru locuri din cinci câte sunt la Camera Deputaţilor.

Până în prezent, nimeni din structurile de conducere al PSD Teleorman n-a pronunţat niciun nume, nici cel puţin la stadiul de minimă propunere. Preşedintele Dragnea le-a cerut celor direct implicaţi în campania electorală, respectiv, Gâdea şi Drăguşin să facă propuneri.

De fapt, apelul a fost făcut către toţi responsabilii de zonă şi, bineînţeles, şi către primari, fiecare urmând să vină cu propuneri de câteva nume în afara celor care sunt acum în Parlament şi dintre care singurul care va rămâne este doar Liviu Dragnea.

Ca şi orientare pentru femeia candidat, portretul robot recomandat de Dragnea presupune să fie agreată, în primul rînd, de organizaţia de femei PSD Teleorman, să fie cunoscută în mediul politic, să poată comunica uşor şi permanent cu electoratul, să aibă o pregătire profesională superioară şi mai presus de orice să se bucure şi de încrederea primarilor. În aceste condiţii, ghici cine este? Greu de spus şi, mai ales, greu de nominalizat câteva nume cu toate aceste calităţi, la care, se spune că s-ar mai adăuga ţinuta şi darul de a vorbi corect şi bine documentat.

Contactată de noi, europarlamentarul Viorica Dăncilă, preşedinta Organizaţiei Naţionale a Femeilor din PSD, dar care a rămas tot timpul implicată în Teleorman, ne-a declarat că portretul despre care vorbim îl ştie şi dânsa, aşa a fost de fiecare dată când au fost trecute pe listă şi femei din PSD la alegeri, fie ele parlamentare sau locale. Dar cine va fi cea care va ocupa, în viitoarea legislatură, locul în Parlament nu a fost încă nominalizată şi nici nu se va face decât în cadrul Consiliului Judeţean al PSD Teleorman.

De asemenea, nici Gâdea şi Drăguşin nu ştiu deocamdată cine va fi pe listele de la parlamentare. Se va face o listă cu toţi cei propuşi şi printr-o hotărâre a Consiliului Judeţean al PSD vor rămâne cei care vor fi aprobaţi în cadrul democratic al forumului de conducere al PSD Teleorman.

P.S. Ultimele zvonuri şi discuţii aduc însă bomba. Nu este exclus ca pe lista de senatori să fie chiar pe primul loc femeia de care se vorbeşte că trebuie să mergă în Parlament din partea PSD Teleorman. (Gh.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.