Politic

PSD Teleorman își reabilitează sediul din bani publici / Peste 2 milioane de lei și-au alocat pesediștii din bugetul Consiliului Județean ca să fie frumos la partid

Pentru că, probabil, sunt prea zgârciți ca să-și reabiliteze sediul din banii partidului, social-democrații teleormăneni și-au făcut un cadou substanțial din bugetul Consiliului Județean Teleorman. Astfel că, în ședința de consiliu de joi, au aprobat alocarea a nu mai puțin de 2.261.925, 45 lei pentru a-și înfrumuseța sediul PSD Teleorman. Proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor și a documentației tehnico-economice pentru obiectivul de investiții “Reabilitare imobil «Clădire (fost sediu Ansamblul de cântece și dansuri Burnasul)», situat în municipiul Alexandria, proprietate privată a județului Teleorman” a fost mai plimbat de câteva ori în cadrul ședințelor Consiliului Județean Teleorman, însă, de fiecare dată, a fost respins. Acum însă, deși liderul de grup al consilierilor liberali, Florin Titirișcă, a anunțat că liberalii sunt împotriva proiectului, unul dintre ei, în mod asumat, a făcut un gest de frondă și a votat alături de pesediști, astfel că ședințele de partid ale PSD Teleorman se vor putea ține în condiții de maxim confort. Din păcate, pe banii teleormănenilor…

Ca să-și obțină avizul de legalitate, social-democrații se prevalează de faptul că respectiva clădire este proprietate privată a județului Teleorman, însă dacă s-ar pune problema unui “aviz de moralitate”, pe care, eventual, să-l ceară de la locuitorii județului, în mod sigur lucrurile ar sta altfel.

În imobilul care face obiectul proiectului de hotărâre aprobat își desfășoară activitatea Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Teleorman conform unui contract de închiriere, însă un aspect care se încadrează undeva, între ipocrizie și cinism este că în Raportul de specialitate întocmit de Direcția Tehnică și Administrarea Patrimoniului din cadrul Consiliului Județean Teleorman sunt identificate “Beneficii pentru comunitate”, unul dintre acestea fiind îmbunătățirea mediului de lucru.

Poate că pe cetățenii județului nu i-ar deranja dacă pesediștii teleormăneni ar pune la cale strategiile prin care să le atragă voturile într-un mediu plăcut, fără umezeală și igrasie, însă, mai mult ca sigur, dacă i-ar întreba cineva, nu ar fi de acord ca aceste condiții să fie asigurate din bani publici.

Lucrările de reabilitare pentru care din fondurile de la bugetul propriu al Județului Teleorman s-au alocat peste 2 milioane de lei vizează: consolidare clădire, reamenajare și modernizare clădire, refacerea racordului la rețeaua publică de apă, modificare instalație gaze naturale, reabilitare împrejmuire, refacere alei. Fiind de vorba de o clădire cu valoare istorică, acest demers nu ar fi unul rău, însă, ținând cont de actualul context economic, de faptul că de mulți ani acolo este sediu de partid și, probabil, va mai fi încă mult timp, sunt cam dificil de identificat justificarea acordării unei astfel de sume și beneficiile concrete pentru comunitate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.