Politic

În PSD Teleorman, alegeri parlamentare fără candidați de la Centru

Peste o sută de lideri social-democrați din toate cele 45 de organizații PSD și-au dat întâlnire vineri, 5 august, la Vaslui. Printre subiectele abordate în cadrul ședinței CExN au fost introducerea unei posibile moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Cioloș, purtarea unor discuții pe marginea programului de guvernare până la finalul lunii august, precum și viitoarele acțiuni și calendarul de organizare până la începerea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare.

„La programul de guvernare se lucrează, va fi un document plin de substanță, aplicabil, care nu va conține nici un fel de poveste, ci lucruri pe care le putem finanța și se vor finaliza în mandate de 4 ani. Am discuta cu fiecare organizație în parte și despre idei, direcții de acțiune din programul de guvernare, cât și de pregătirea și organizarea pentru campania electorală. Vom avea o primă formă până la sfârșitul lunii august care să înceapă să fie prezentată și comunicată”, a precizat președintele PSD Liviu Dragnea.

De asemenea, în cadrul întâlnirii au fost discutate și criteriile după care vor fi selectați candidații la alegerile parlamentare din toamnă, în acest sens stabilindu-se că va crește atât numărul de tineri, cât și numărul de femei de pe listele PSD. Totodată, se pare că și nivelul de pregătire va fi un criteriu important în selecția candidaților PSD.

„Spre deosebire de alegerile anterioare, anul acesta, toți candidații vor fi din județele respective. Nu voi trimite candidați de la București în niciun județ”, a precizat Liviu Dragnea.

În ceea ce-i privește pe actualii și foștii parlamentari, activitatea de deputat, respectiv de senator, este unul dintre criteriile de care se va ține cont atunci când se va decide prezența acestora pe listele pentru alegeri. Astfel, se va ține cont, în primul rând, de prezența în comisii și în plen, dar și de activitatea în organizația județeană care i-a susținut, în contextul în care, atunci când nu sunt la Parlament, deputații și senatorii trebuie să fie prezenți în județele care i-au trimis în Camera Deputaților și Senat.

În actuala legislatură, PSD Teleorman are, în Parlament, patru deputați și trei senatori, iar pentru alegerile ce vor avea loc peste numai câteva luni, dintre aceștia, doar prezența președintelui PSD Liviu Dragnea fiind una dată ca și sigură, cu toate că unii dintre parlamentarii din actuala legislatură au dat de înţeles deja că-şi doresc noi mandate. Pe de altă parte, în rândurile social-democraţilor din judeţ sunt vehiculate nume noi pentru Parlament, de notorietate fiind deja o posibilă candidatură a actualului prefect al judeţului, Carmen Daniela Dan. De asemenea, tot printre numele noi vehiculate printre reprezentanţii stângii din judeţ este şi cel al consilierului judeţean Gabriel Crîngeneanu, fostul şef de cabinet al prefectului judeţului. (Violeta Mocanu)

One Comment

  1. Bineanteles este momentul sa candideze doamna Savu-Piper! O tanara de mare viitor si cu mare valoare!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.