Politic

PSD şi PNL au păstrat primăriile ai căror primari au pierdut procesele cu ANI

În cea mai mare parte a celor 97 de primării teleormănene, după scrutinul de duminică, 5 iunie, primarii au rămas neschimbaţi, la fel şi apartenenţa politică a acestora. Modificări au apărut însă în câteva cazuri, printre care şi primăriile unde vechii primari au pierdut definitiv procesele cu ANI.

În ceea ce priveşte cazurile în care primarii aleşi în anul 2012 nu şi-au dus mandatele până la final, aceştia fiind destituiţi din funcţie prin ordin al prefectului judeţului, în urma unor sentinţe definitive ale instanţelopr de judecată, problema s-a pus în ce măsură partidele politice vor putea să-şi păstreze primăriile.

Se pare însă că alternativele găsite de partide pentru primăriile rămase fără primari, respectiv decizia de a candida viceprimarii, administratorii ori chiar rude ale vechilor primari, au fost unele inspirate, iar variantele au fost unele câştigătoare.

Astfel, PSD a reuşit să păstreze primăria de la Balaci, unde, la scrutinul de pe 5 iunie şi-a revendicat mandatul de primar Costel Tronaru, primăria de la Nenciuleşti, unde a candidat a şi câştigat Gheorghe Ivaşcu, dar şi primăria de la Tătărăştii de Jos, prin Neagoe Aurelian.

În ceea ce priveşte aripa liberală din judeţ, primăria de la Suhaia a rămas la PNL după ce alegerile de pe 5 iunie au fost câştigate de Polexia Barbu, iar primăria de la Răsmireşti, pierdută în favoarea social-democraţilor cu OUG55, le-a revenit liberalilor, după 5 iunie, prin Viorel Mihai. (Violeta Mocanu)

One Comment

  1. Alexandru

    La Rosiori, fostul gropar sef al orasului, Nutu-KretiNutu, umbla inca liber pe strada!!!!Manarelile cu Piata Centrala si creditele pentru Calea Dunarii, inca nu au ajuns unde trebuie…DNA, DIICOT!!!CretiNutzu..Un zanganet de catuse strabate patria!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.