Politic

PSD și ALDE, protocol pentru formarea majorității în Consiliul Județean Teleorman după alegeri

calota floricaDupă ce s-au lămurit lucrurile în tabăra PSD, iar Adrian Gâdea a preluat șefia organizației din județ a social-democraților, pregătirea alegerilor locale a devenit prioritară pentru stânga teleormăneană. Totodată, după stabilirea candidaților pentru cele 97 de localități din județ, alianțele politice își fac loc pe agenda de lucru a social-democraților. Și, cum la nivel național, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au semnat deja un protocol politic în perspectiva localelor, același lucru e pe cale să se întâmple în cazul celor două partide și la nivelul județului Teleorman. În acest sens, în ultima perioadă, liderii județeni ai PSD și ALDE, Adrian Gâdea și Ică Calotă, au purtat negocieri pentru semnarea unei alianțe postelectorale, potrivit căreia, în urma scrutinului de pe 5 iunie, cele două partide ar urma să formeze majorități în consiliile locale, dar și în Consiliul Județean.

Contactat telefonic, deputatul ALDE, Ică Calotă, a confirmat informația potrivit căreia sunt purtate discuții pentru formarea unei alianțe postelectorale cu PSD, semnarea protocolului urmând să aibă loc înainte de alegeri, iar cele două formațiuni politice să intre pe cont propriu în alegeri

Totodată, protocolul ce urmează să fie semnat de președintele ALDE, Ică Calotă, și președintele PSD, Adrian Gâdea, ar urma să ia și forma unui pact de neagresiune. Astfel, în localitățile în care ALDE nu are candidaţi viabili pentru primărie, va fi susținut candidatul PSD, în timp ce, acolo unde PSD nu are candidat sau candidatul lor stă mai rău în sondaje decât cel al ALDE, PSD va susţine candidatul ALDE. (Violeta Mocanu)

One Comment

  1. Unde sa aiba ALDE candidatii plasati in sondaje mai bine decat PSD-ul?
    Domnule Ica Calota vad ca faceti orce sa nu fiti dat uitarii.
    De mult timp pretenii spun: A fost un om bun!
    sau
    „De morti numai de bine”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.