Politic

PSD și-a desemnat oficial candidatul pentru șefia Consiliului Județean/ Lista candidaților pentru primării, definitivată până pe 10 februarie

Adrian Gâdea a anunțat, miercuri, după Conferința Județeană a partidului, că va fi candidatul PSD Teleorman pentru președinția Consiliului Județean la alegerile locale din vară. De asemenea, în ceea ce privește candidații pentru primăriile din județ, lista va fi definitivată până pe data de 10 februarie, a mai precizat Adrian Gâdea.

Decizia ca Adrian Gâdea să fie candidatul PSD la șefia Consiliului Județean a fost luată, după cum se specula deja în spațiul public, la întâlnirea ce a avut loc la Zimnicea, la începutul acestui an. Discuția despre cine va fi social-democratul ce va intra în cursa pentru funcția de președinte al Consiliului Județean a fost deschisă de primarul de la Zimnicea, Petre Pârvu, după spusele președintelui PSD Teleorman, care a și venit cu varianta Adrian Gâdea, iar ceilalți primari ai partidului au fost de acord, în unanimitate, cu propunerea făcută de acesta.

Și, la o adică, nu este de mirare faptul că primarii îl susțin pe Adrian Gâdea, luând în considerare relația foarte bună a acestuia cu edilii PSD încă din perioada în care se afla la primul mandat la conducerea Consiliului Județean, după plecarea lui Liviu Dragnea în Camera Deputaților. Cunoscute sunt și discuțiile din interiorul PSD, pentru alegerile din 2016, când se specula ca prefectul județului în perioada respectivă, Carmen Dan, să intre în cursă pentru șefia Consiliului Județean. Și atunci, la fel ca și acum, aceiași primari PSD au înclinat balanța în favoarea lui Adrian Gâdea. Care s-a și ales cu președinția Consiliului Județean, de unde a plecat după doar câteva luni, după ce a câștigat un mandat de deputat. Rămâne de văzut daca va face același lucru și la alegerile din acest an.

Tot în conferința de presă de la finalul întâlnirii de miercuri, primarul Alexandriei, Victor Drăgușin și-a exprimat intenția de a candida pentru un nou mandat la conducerea municipiului reședință de județ.

„O să-mi depun candidatura, o să vedem ce va hotărî Organizația Alexandria. Și, dacă Organizația Alexandria va spune da, vedem ce va spune Comitetul Executiv Județean. Eu am spus de mult, dar au apărut tot felul de zvonuri, că nu mai candidez, că o să merg la Parlament…”, a precizat Victor Drăgușin.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.