Înaintea campaniilor electorale pentru alegerile din 2012, Liviu Dragnea, Marin Almăjanu, Paul Chicu şi Florică Mara au semnat acordul pentru formarea USL, alianţa preelectorală şi parlamentară în care şi-au pus speranţele românii, în general, şi teleormănenii, în special. Rezultatele alegerilor au fost, aşa cum era de aşteptat, nemaipomenite pentru USL, cei mai mulţi dintre candidaţi obţinând mandate de consilieri locali, consilieri judeţeni, primari, deputaţi şi senatori.
După alegeri însă, relaţiile dintre dreapta şi stânga alianţei s-au răcit rapid, USL dispărând mai repede decât se aşteptau unii, prin ieşirea PNL din alianţă şi, evident, de la guvernare.
Forţele politice s-au reorganizat, regrupările părând, în unele cazuri, destul de surprinzătoare pentru electorat, astfel că politicieni care s-au bătut în campaniile electorale au devenit colegi de partid.
Dar timpul a trecut, mandatele se apropie de final, iar alte alegeri bat la uşă. Şi, dacă în ce priveşte UNPR lucrurile par destul de clare, în sensul că generalul Oprea şi oamenii săi rămân fideli „interesului naţional” şi PSD, PC şi proaspăt înregistratul PLR pot juca un rol decisiv în eventualele viitoare alianţe, mai ales că cele două formaţiuni politice sunt deja în negocieri avansate pentru a fuziona.
Mai mult, deputatul PLR Ică Calotă a declarat, nu doar o dată, că eventuale alianţe cu PSD pentru alegerile din 2016 nu sunt excluse.
În acest sens, e foarte posibil ca, la semnarea următoarelor protocoale pentru alegerile din 2016, la masa negocierilor din judeţul Teleorman, locul de factor decizional al liberalului Almăjanu, să fie luat de „eminamente liberalul” Ică Calotă. (Violeta Mocanu)