Eveniment

Protestul a continuat la Alexandria şi după abrogarea Ordonanţei 13

Monica DUMITRESCU

Alexăndrenii au ieşit să protesteze şi duminică seara, după ce Guvernul a abrogat ordonanţa privind modificarea Codului penal şi de procedură penală. În număr mai mic în comparaţie cu serile anterioare, alexăndrenii s-au adunat în faţa Casei de Cultură în jurul orei 19.00, de data acesta cerând demisia Guvernului Grindeanu sau alegeri anticipate.

“Chiar dacă au abrogat-o acum, noi nu putem avea încredere în ei. Nu ştim ce se poate întâmpla mâine. Nu se poate. Cine cred ei că mai are încredere în acest Guvern? Eu cred că acest Guvern trebuie să pice. Aşa cred. Dacă ar fi după mine, îmi doresc alegeri anticipate. Nu avem încredere. Ne-am săturat de minciună. Pe oameni nu îi mai păcăleşti acum. S-a terminat. Trebuie să înţeleagă şi ei”, a spus unul dintre protestatarii din Alexandria.

Şi de data aceasta, cel mai contestat a fost Liviu Dragnea, fiind considerat principalul vinovat: “De tot dezastrul din ţară, Dragnea este vinovat. Ce a făcut pentru tineret? Termină facultatea, când se duc să se angajeze li ce se cere vechime. Sunt numai hoţi. Aici nu există un locuri de muncă. Cel mai mare şomaj aici este. Teleormanul este cel mai amărât judeţ din toată ţara. Sunt oameni care mor de foame. Nu au ce mânca. Guvernul nu trebuie să mai existe. Acest Guvern trebuie schimbat”, a spus un alt participant la protest.

Părerile au fost împărţite, în timp ce unii îşi manifestau dorinţa să scape de PSD, alţii admiteau că trebuie respectat rezultatul votului din decembrie 2016, când PSD a obţinut cea mai mare parte a voturilor românilor.

“Să pice guvernul. Să pună pe alţii tot din alianţa asta care este, dar unii capabili. Alte persoane. Au câştigat alegerile? Să fie, dar oameni cinstiţi”, a spus unul dintre protestatari.

S-a vehiculat şi ideea unei revoluţii, pe care câţiva tineri alexăndreni au numit-o “Tineriada”.

“Ce văd la televizor este inacceptabil. Nu pot să trăiesc în România, să aud că se fură. Eu, dacă fur un leu din buzunarul cuiva, iau puşcărie. Parlamentarii dacă fură, cât au furat, nu păţesc nimic. Aşa ceva nu se poate. În străinătate dacă te duci şi ai furat un franc, intri la puşcărie. Nu contează ce eşti, că eşti civil, că eşti deputat. Trebuie schimbat ceva. O a doua revoluţie este soluţia. Revoluţia tinerilor. Tineriada”, a spus unul dintre ei.

A fost a şasea seară consecutiv în care alexăndrenii au protestat în acelaşi timp cu protestatarii din toată ţara. Protestele nu se vor opri aici, susţin la unison cei care au ieşit în stradă la Alexandria.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.