Economie

Protestele angajaţilor Poştei au încetat – Părţile au convenit creşteri salariale de 150 lei brut pentru toţi salariaţii

postasiProtestele sindicaliştilor de la Poşta Română au încetat la finalul săptămânii trecute, se arată într-un comunicat al Ministerului pentru Societatea Informaţională. Seria de întâlniri care a avut loc sub semnul dialogului social în ultimele două săptămâni între reprezentanţii Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR) şi reprezentanţii Sindicatelor din companie (SLPR), cu medierea Ministerului pentru Societatea Informaţională şi a Ministerului pentru Dialog Social, s-a încheiat cu semnarea unui protocol şi a unui act adiţional la Contractul Colectiv de Muncă prin care sunt prevăzute creşteri salariale. De asemenea, protocolul prevede acordarea de sporuri salariale, aprovizionarea cu rechizite şi consumabile, achiziţionarea de uniforme pentru poştaşi şi alte măsuri menite a îmbunătăţi condiţiile de muncă ale angajaţilor companiei.

Creşterile salariale agreate de managementul Poştei Române şi de reprezentanţii sindicatului sunt de 150 lei brut.

Astfel, pentru angajaţii din clasele 0-21, salariul va creşte cu suma de 50 lei brut începând cu 01.08.2014, urmând o creştere de 100 lei brut începând cu 01.10.2014, iar pentru angajaţii din clasele 22-50 suma de 150 lei brut începând cu 01.10.2014. Aceste creşteri salariale vor fi făcute în conformitate cu legislaţia în vigoare şi cu aprobarea Ministerului Finanţelor Publice, la prima rectificare bugetară. Toate măsurile menţionate au fost decise ca urmare a negocierilor, pe baza unei liste lungi de propuneri făcute atât de managementul CNPR cât şi de reprezentanţii SLPR.

În cadrul discuţiilor care au avut loc, Ministerul pentru Societatea Informaţională a subliniat că aceste majorări salariale pentru angajaţii Poştei Române trebuie să fie corelate şi condiţionate de creşterea veniturilor companiei, de limitele bugetului de venituri şi cheltuieli aprobat (conform OUG 26/2013) şi de procesul de normare a activităţii.

De asemenea, în comunicatul Ministerului pentru Societatea Informaţională se mai arată că “sănătatea şi echilibrul financiar al Poştei Române, respectiv privatizarea ei prin atragerea unui investitor serios sunt obiectivele principale ale companiei, asumate de Guvernul României, prin Ministerul pentru Societatea Informaţională. Poşta Română este de şase luni pe profit, iar profitul operaţional pentru primul trimestru al anului 2014 este 22,5 milioane lei. În acest context, continuarea eforturilor echipei de management şi a angajaţilor în vederea atingerii acestor obiective în următoarea perioadă este esenţială”. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.