Eveniment

Protest spontan la Finanţele Publice Teleorman. “Oamenii sunt nemulţumiţi, cresc salariile doar pentru unii, iar alţii primesc preavize!”

DSC02751DSC02752DSC02747DSC02753În dimineaţa zilei de marţi, 3 noiembrie, o parte din angajaţii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Teleorman, alături de liderul sindical Camelia Dumitru, au oprit lucrul, într-un protest spontan; de fapt, protestul respectiv a avut loc în foaierul instituţiei, unde s-au masat majoritatea angajaţilor de la Finanţe. Motivul este acela că angajaţii de la Finanţele Publice sunt nemulţumiţi de faptul că, prin ordonanţa de urgenţă a Guvernului, apărută săptămâna trecută, nu s-au mărit salariile angajaţilor şi din teritoriu, însă nu toţi au participat la protest; de fapt, după cum a spus liderul sindical Camelia Dumitru, “nu toţi angajaţii au protestat, nu toată instituţia, însă toţi oamenii care s-au considerat nedreptăţiţi”.

“Oamenii sunt nemulţumiţi de faptul că proiectul ordonanţei de Guvern s-a făcut fără o discuţie publică înainte, se face discriminare pentru că sunt diferenţe de salarii între funcţii de acelaşi fel. Nu este neapărat faptul că am vrea salarii foarte mari. Ne-au promis întotdeauna, şi domnul ministru, şi doamna Rova Plumb, ministrul Muncii, că vor face o lege a salarizării unitară pentru toată lumea, dar se văd diferenţe între salarii pentru funcţii de acelaşi nivel. Oamenii sunt nemulţumiţi şi de această regionalizare, pentru că nu avem cu ce să ne desfăşurăm activitatea, tehnica de calcul este depăşită, suntem în reorganizare, oamenii de la unele compartimente vor primi preavize, iar ei îşi măresc salariile! Nu ştiu să vă spun cât vom sta în acest protest, pentru că atât cât hotărăsc ei, atât vom sta, cauza principală este acea ordonanţă de Guvern care i-a revoltat pe oameni!”, a spus Camelia Dumitru, lider sindical în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Teleorman.

Între persoanele nemulţumite au fost destul de mulţi angajaţi care au avut reacţii vizavi de inechitatea existentă în sistemul public. Unul din cei prezenţi, Tudose Nicolae, a spus: “Aşa e în România, nu este prima dată, oamenii sunt nemulţumiţi, ieri a felicitat preşedintele ANAF-ul, pentru rezultate deosebite, a făcut planul, iar astăzi află că ei vor primi salarii mai mici cu 60% faţă de centru, cum să nu fim nemulţumiţi!”.

Despre protestul spontan de la Administraţia Finanţelor Publice Teleorman, care a paralizat într-un fel activitatea – oamenii veneau la sediul instituţiei şi plecau nemulţumiţi, pentru că nu-şi rezovau problemele – Camelia Dumitru a spus: “Nu ştim cât va ţine acest protest, dar vrem să fie un semnal clar din partea noastră că nu acceptăm bătaia de joc! Am fi vrut să începem protestul de luni, însă a fost doliu naţional şi am respectat acest lucru, însă doar am amânat acţiunea. Am discutat cu colegii de la alte judeţe, şi ei vor proceda la fel!”.

Bogdan Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.