Eveniment

Protest spontan la APM Teleorman. Angajații Protecției Mediului sunt nemulțumiți de salariile mici

Având în vedere că a trecut o săptămână de la “semnalul de alarmă” dat de angajaţii din cadrul ANPM şi APM prin “protestul spontan” din urmă cu o săptămână şi pentru că nu au fost contactaţi de factorii de decizie din Ministerul Mediului pentru a discuta cu ei şi nici nu s-a încercat măcar acest lucru, Agenţia pentru Protecţia Mediului Teleorman reia protestul spontan pe 21.03.2017, între orele 10:00-12:00, solicitând decidenţilor politici adoptarea de măsuri urgente pentru eliminarea discriminărilor salariale faţă de alţi funcţionari publici, care au primit creşteri salariale substanţiale în ultimii ani.

“Solicităm luarea unor măsuri în regim de urgenţă pentru a nu intra în colaps sistemul pentru protecţia mediului, prin susținerea în Guvern/Ministerul Mediului a majorării salariilor noastre, astfel încât cuantumul acestora să fie adus la nivelul celor din aceeași familie ocupațională –Administrație/instituție teritorială, respectând astfel conținutul Deciziei CCR nr.794/2016”, precizează reprezentanții APM Teleorman.

Aceștia sunt indignați de faptul că, deși protecţia mediului este un domeniu de importanţă strategică, reprezentând o vulnerabilitate, un risc şi o prioritate conform Strategiei Naţionale de Apărare a Țării pentru perioada 2015 – 2019, angajaţii din domeniul protecţiei mediului sunt remunerați în prezent conform celei mai mici grile de salarizare din întregul sistem bugetar.

În perioada 2009– 2015, salariile personalului Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, Agenţiilor Judeţene pentru Protecţia Mediului, care sunt în număr de 1934 de angajaţi, nu au mai fost modificate.

“Dacă revendicările noastre juste nu vor fi soluționate favorabil, suntem decişi să declanşăm conflictul colectiv de muncă, întrerupându-ne activitatea pe timp nelimitat”, spun angajații APM. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.