Eveniment

Protest al grefierilor din județ față de abrogarea pensiilor speciale

Câteva zeci de grefieri din județ, cărora li s-au alăturat și câțiva magistrați, au prostestat, vineri, 20 decembrie, pe scările Tribunalului Teleorman, nemulțumiți fiind de intenția parlamentarilor de a-i scoate de pe lista beneficiarilor de pensii speciale.

Aceștia se arată foarte nemulțumiți de faptul că muncesc foarte mult, primind la schimb din partea politicienilor eliminarea de pe lista privilegiaților care primesc pensii speciale. De salariile primite tocmai pentru munca depusă, foarte mari comparativ cu ale altor categorii de salariați din județ, grefierii nu au scos o vorbă.

„Noi avem o mulțime de interdicții, nu suntem ca alte categorii care pot lucra oriunde, oricum noi nici n-am avea timp să lucrăm după serviciu, lucrăm foarte mult, peste program, în permanență… Nu ni se plătesc orele suplimentare, suntem obligați să venim la serviciu la ora 10, la ora 9, nu contează. Ni se interzic alte activități, nu avem voie să desfășurăm alte activități… Dacă profesorii mai dau o meditație în particular sau contabilii mai țin niște evidențe, noi nu avem voie nici să vindem cartofi în piață. Și nici timpul nu ne-ar permite să facem așa ceva”, a explicat unul dintre grefierii care au participat la protest.

În Teleorman, la Casa Județeană de Pensii, sunt în plată 68 de dosare ale unor foști magistrați, care încasează, lunar, venituri între 4.105 și 29.908 lei. De asemenea, în ceea ce privește grefierii pensionați, instituția are în plată 30 de dosare, cu sume cuprinse între 2.305 și 5.383 de lei. Pentru plata celor 98 de pensii speciale ale magistraților și grefierilor, lunar, Casa Județeană de Pensii Teleorman achită suma de 1.405.994 de lei, potrivit celei mai recente statistici a instituției.

Activitatea instanţelor din ţară a fost blocată încă de miercuri, după ce mii de grefieri au oprit lucrul şi au ieşit în stradă. Protestele vin după ce salariaţii au aflat că, în contextul discuţiilor despre pensiile speciale, li s-ar putea tăia din pensiile de serviciu.

Grefierii spun că acestea sunt, de fapt, compensaţii pentru faptul că ei nu au voie să obţină venituri şi din alte surse.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.