Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a desfăşurat în perioada 01- 05.09.2014, o acţiune de control privind modul în care se respectă prevederile legale privind calitatea, modul de etichetare, prezentare şi publicitate la comercializarea sării iodate, oţetului de fermentaţie, acidului acetic alimentar şi a condimentelor folosite pregătirea conservelor pentru perioada de iarnă.
În Teleorman au fost depistate la comercializare condimente cu data durabilităţii minimale depăşită şi anume, boia de ardei iute, piper alb măcinat, scorţişoară măcinată, cimbru, pătrunjel, amestec condimente pentru sarmale, concentrat pentru supe şi alte mâncăruri, expirate de 6 luni, pătrunjel,expirat de 3 luni, amestec de condimente pentru friptură la cuptor, expirat de 2 luni, condiment pentru cârnaţi expirat de 4 luni, condiment pentru salate expirat de 3 luni şi jumătate.
De asemenea, comisarii OJPC au găsit în magazinele controlate, sare vrac care nu era însoţită de etichete cu elementele de informare şi caracterizare şi sare extrafină recristalizată iodată, sare măruntă iodată Ucraina şi sare recristalizată iodată, care nu aveau înscris pe etichetă lotul, deşi data expirării era înscrisă sub forma lună, an. (C.P.)