Politic

Propunerea lui Victor Ponta: Călin Popescu Tăriceanu – premier

pontaCandidatul Alianței PSD-UNPR-PC la funcția supremă în stat, premierul Victor Ponta, a declarat luni seară că ‘e posibil’ să-i propună marți lui Călin Popescu-Tăriceanu să fie premier în viitorul guvern și că va invita oficial Partidul Liberal Reformator la guvernare. ‘Vom adresa o invitație oficială din partea coaliției de guvernare către partidul condus de domnul Tăriceanu, dar din care fac parte toți membrii fondatori ai USL, cu câteva excepții notabile, evident, de a reintra în noul guvern, în majoritatea parlamentară și de a continua programul USL până în decembrie 2016. (..) În viitorul guvern, propun Partidului Liberal Reformator să facă parte cu miniștri, cu secretar de stat’, a declarat Ponta.

Premierul a adăugat că va merge în fața membrilor coaliției cu o listă scurtă conținând numele unor persoane despre care crede că ar performa în fruntea Guvernului.

„O să le spun: „Stimați colegi, dacă merg președinte o să lucrez cu voi în continuare, vreau să ne ajutăm pentru că președintele dacă începe iar să se bată cu primul ministru pățim ce am pățit până acum. (..) Vreau să vă spun că am discutat cu următoarele persoane despre care eu cred că pot fi foarte buni prim miniștrii pentru această coaliție. Vă gândiți, examinați…”, a afirmat Ponta.

Rugat să comenteze variantele de premier care se vehiculează, premierul a afirmat că sunt oameni cu care a lucrat și va lucra în continuare.

„Și cu domnul Meleșcanu voi lucra în continuare, și cu domnul Tăriceanu și cu domnul Maior. Voi lucra în continuare din funcțiile pe care le vor avea”, a susținut Ponta, refuzând să precizeze despre ce funcții este vorba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.