Eveniment

Promovabilitatea la concursul de ocupare a posturilor din învăţământ a crescut cu aproape cinci procente după contestaţii

profesoriMonica DUMITRESCU
Înaintea soluţionării contestaţiilor, în Teleorman procentul de promovabilitate la concursul naţional pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate, desfăşurat în data de 15 iulie, a fost 60,90% (cel puţin nota 5), cu aproximativ 13 procente sub media pe ţară. 80 de dascăli teleormăneni au depus contestaţii. După reevaluarea lucrărilor ale căror note au fost contestate, procentul de promovabilitate în Teleorman a ajuns la 65,06, cu aproape cinci procente peste cel iniţial. Şi procentul notelor peste 7, care permit titularizarea în învăţământ a crescut de la 25,96% la 27,24%.

Potrivit reprezentanţilor ISJ Teleorman, în urma contestaţiilor au trecut pragul promovabilităţii 13 dintre candidaţii care iniţial aveau note sub cinci, numărul dascălilor teleormăneni care şi-au câştigat anul acesta dreptul de a ocupa unul din posturile vacante din învăţământ ajungând la 203. Alţi patru dascăli teleormăneni au obţinut în urma contestaţiilor note peste 7 şi pot candidada pentru un post titularizabil, numărul candidaţilor teleormăneni din acest an cu note între 7-9,99 ajungând la 85.

În Teleorman au participat la proba scrisă în cadrul concursului naţional pentru ocuparea posturilor de învăţământ 312 dascăli.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.