Social

Promovabilitatea la Bacalaureat în Teleorman a crescut cu peste două procente după contestaţii

Monica DUMITRESCU

Numărul candidaţilor promovaţi în a doua sesiune din acest an a examenului de Bacalaureat în Teleorman a crescut cu 17 după contestaţii. Rezultatele finale au fost afişate joi, 1 septembrie 2016. Potrivit datelor, procentul de promovabilitate final în a doua sesiune a Baclaureatului în Teleorman este de 23%. Înainte de contestaţii, în Teleorman a fost înregistrat un procent de promovabilitate de 20,88%.

Au fost depuse în total 272 de contestaţii, însă au fost admise doar 114 dintre acestea. În cazul a 64 dintre contestaţiile admise, nota finală a fost mai mare comparativ cu nota iniţială, în timp ce 50 de lucrări au obţinut note mai mici. Diferenţele dintre notele finale şi cele iniţiale au fost cuprinse între 0,5 şi 1,5 puncte. Doar în două cazuri au fost înregistrate diferenţe mai mari de 1,5 puncte, ambele în minus.

Rezultatele finale arată că în Teleorman în a doua sesiune a bacalaureatului din acest an au promovat 184 de candidaţi, cei mai mulţi, 88,59%, cu medii cuprinse între 6-6.99. Cu medii între 7-7.99 au fost 19 candidaţi, iar cu medii de peste 8 au fost doar doi candidaţi.

Cel mai mare procent de promovabilitate în a doua sesiune a Bacalaureatului a fost înregistrat la Colegiul Naţional “Anastasescu” (57,50%), pe locul al doilea clasându-se Liceul Tehnologic Drăgăneşti Vlaşca (38,89%), iar pe locul al treilea Liceul Tehnologic “Andrei Şaguna” (33,33%). Procente de promovabilitate de peste 30% au fost înregistrate şi la Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” din Alexandria şi Liceul Teoretic “Marin Preda” din Turnu Măgurele. La polul opus se află Seminarul Teologic “Sf. Calinic Cernicanul” din Turnu Măgurele şi Liceul Tehnologic nr. 2 din Roşiorii de Vede, unde niciun candidat nu a promovat examenul în a doua sesiune.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.