Eveniment

Proiectul „EDWARD”: 18 septembrie, Ziua europeană fără persoane decedate în accidente rutiere

Pentru acest an, “EDWARD”, proiectul european care vizează siguranța rutieră, susținut de toate cele 30 de state membre TISPOL, și-a propus ca ziua de 18 septembrie să devină ziua europeană fără persoane decedate în accidente rutiere. Scopul proiectului este de a contribui la reduceri substanțiale ale numărului persoanelor decedate și rănite grav în accidentele produse pe drumurile publice.

De asemenea, proiectul este derulat pentru conștientizarea de către toate categoriile de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile și consecințele la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație, în scopul adoptării de către aceştia a unor conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Conducătorii auto, în mod conştient sau inconştient, pun în pericol ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum, conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, indisciplina pietonală, dar şi nerespectarea regulilor de circulaţie de către biciclişti constituie o parte din factorii generatori de accidente de circulație.

Şi abaterile comise de motocicliști, mopediști şi căruțași determină producerea de evenimente negative. Mulți dintre conducătorii de vehicule pe două roți și pietoni îşi riscă viaţa, alegând să ignore regulile sau căutând, pentru a scurta drumul, variante riscante.

Poliţiştii rutieri teleormăneni se alătură demersului european şi vor lua măsuri în vederea conştientizării participanţilor la trafic asupra consecinţelor nerespectării legislaţiei şi atingerii scopului proiectului.

De la începutul anului, pe drumurile din Teleorman, s-au înregistrat 49 de accidente de circulaţie grave, în urma cărora 29 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 32 au fost rănite grav.

Pentru a preveni implicarea în astfel de evenimente, poliţiştii teleormăneni recomandă cetățenilor să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie, să nu conducă dacă aau consumat băuturi alcoolice sau dacă sunt obosiţi, să anticipeze situaţiile care pot deveni periculoase şi să efectueze orice manevră în condiţii de siguranţă.

Inspectoratul de Poliție Județean Teleorman invită toți participanți la trafic să se alăture programului și să susțină reducerea riscului rutier și îmbunătășirea siguranței pe durata deplasărilor zilnice.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.