Eveniment

Proiectul destinat îmbunătăţirii competenţelor personalului a ajuns la final

Instituţia Prefectului Teleorman a implementat, începând cu data de 27 septembrie 2013, proiectul Personal competent pentru o administraţie modernă şi eficientă, proiect cofinanţat din Fondul Social, prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative 2007-2013 şi desfăşurat pe o perioadă de 16 luni, între 27 septembrie 2013 – 27 ianuarie 2015.

Valoarea totală a proiectului a fost de 1.095.495 lei, din care 931.170.495 lei reprezentând valoare eligibilă nerambursabilă din Fondul Social European şi 164.324,25 lei reprezentând cofinanţarea eligibilă a beneficiarului.

În grupul ţintă au fost incluse 66 de persoane din Instituţia Prefectului Judeţului Teleorman. De asemenea, la proiect au luat parte instituţiile publice coordonate şi partenere în procesul de dezvoltare locală (Serviciile Deconcentrate, Consiliul Judeţean, Primării, structuri asociative, ONG), 15 instituţii vizate direct (220 de persoane) şi aproximativ 150 de instituţii/ organizaţii vizate indirect, în măsura în care au participat la sondarea opiniei stakeholderilor în ceea ce priveşte activitatea derulată de Instituţia Prefectului Teleorman şi de cele 15 servicii publice deconcentrate, implicate în proiect.

Obiectivul general al proiectului a fost ridicarea nivelului de cunoştinţe şi competenţe ale personalului din administraţia publică locală, necesar consolidării unei administraţii moderne, performante, eficiente şi eficace, în beneficiul socio-economic al comunităţilor pe care le deserveşte.

În cadrul proiectului s-a realizat instruirea a 20 de persoane în domeniul Managementul serviciilor publice, 42 de persoane în domeniul Managementul proiectelor, 41 de persoane în domeniul Managementul calităţii în instituţiile publice, 21 de persoane în domeniul Managementul performanţei, 21 de persoane în domeniul Managementul funcţiei publice, 25 de persoane în domeniul ECDL complet, precum şi informarea a 106 persoane în domeniile: „Managementul riskului – element cheie în atingerea obiectivelor strategice la nivelul instituţiilor publice”, „Dezvoltare Durabilă” şi „Transparenţă decizională în instituţiile publice şi egalitate de şanse”.

Ca rezultate de impact, la finalul proiectului, 286 de persoane la nivelul Instituţiei Prefectului Teleorman şi la nivelul celor 15 servicii publice deconcentrate vor fi capabile să implementeze un management public modern, în toate componentele acestuia, şi să continue în ritm accelerat reforma de modernizare instituţională si 286 de persoane la nivelul Instituţiei Prefectului Teleorman şi la nivelul celor 15 servicii publice deconcentrate vor fi capabile să faciliteze conducerea eficientă a schimbărilor necesare, pentru a ajunge la o compatibilitate de valori, de principii şi de rezultate cu administraţiile moderne europene. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.