Economie

Proiectul de buget al municipiului Alexandria a fost dezbătut în şedinţă publică

Monica DUMITRESCU

Primăria municipiului Alexandria a organizat marţi, 21 martie, dezbatere publică pe marginea proiectului de buget local pentru anul 2017. Au participat salariaţii primăriei şi câteva zeci de alexăndreni, majoritatea pensionari. Primarul municipiului, Victor Drăguşin, a prezentat proiectul pe capitole şi subcapitole, subliniind cele mai importante surse de finanţare şi principalele investiţii, care vor fi finanţate în anul 2017 din bugetul local. Potrivit proiectului de buget, în acest an sunt prevăzute venituri mai mari cu aproximativ 4,5 milioane lei, în comparaţie cu anul trecut, în timp ce suma prevăzută la cheltuieli este mai mică cu aproximativ 3 milioane de lei. Ponderea cea mai mare în proiectul de buget pentru anul 2017 o au cheltuielile pentru funcţionare (80%), la acest capitol fiind prevăzută suma de 98.174.300 lei. Cea mai mare parte din această sumă reprezintă cheltuielile de personal, aici fiind incluse şi salariile dascălilor din Alexandria, care reprezintă 55% din suma prevăzută pentru acest capitol. Sumele alocate pentru bunuri şi servicii şi alte cheltuieli au fost reduse comparativ cu anul trecut. La capitolul cheltuieli pentru dezvoltare, anul acesta a fost prevăzută suma de 17.648.000 lei, cu aproape 9 milioane de lei mai puţin decât anul trecut, în condiţiile în care subvenţiile de la bugetul de stat pentru anul în curs au scăzut semnificativ în comparaţie cu anul trecut. O mare parte din suma alocată investiţiilor va fi dirijată pentru modernizarea unităţilor de învăţământ. “Este un obiectiv pe care mi l-am asumat şi în campania electorală în cadrul întâlnirilor cu părinţii copiilor din Alexandria şi pe care îl voi îndeplini întocmai”, a subliniat primarul Drăguşin.

Acesta a mai precizat că la capitolul investiţii nu au fost cuprinse şi cele care urmează să fie finanţate din fonduri europene sau de la bugetul de stat, acestea urmând să fie incluse în buget imediat ce va fi aprobată finanţarea proiectelor.

Primarul Victor Drăguşin a precizat că bugetul pentru anul 2017 a fost conceput ca un program complex de dezvoltare şi modernizare a municipiului la nivelul şi exigenţele cetăţenilor, cu un mare număr de proiecte propuse de locuitorii municipiului Alexandria.

În cadrul dezbaterii au fost şi propuneri de includere a unor investiţii pe lista celor programate pentru acest an. Dumitru Tulpan, fost consilier local a propus extinderea reţelei de apă şi canalizare peste calea ferată şi realizarea unui nou drum de acces către Serviciul de Ambulanţă Judeţean, Grădiniţa nr. 5, Casa de Asigurări de Sănătate.

După această dezbatere, proiectul bugetului pentru anul 2017, cu modificările apărute în urma dezbaterii publice, va fi supus aprobării Consiliului local al municipiului Alexandria într-o şedinţă extraordinară, care a fost programată pentru data de 29 martie 2017.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.