Eveniment

Proiectul “Artemis” / Teleormanul, din nou în “culisele puterii”?

Liviu Neagu

O zi banală de duminică mă ține captiv în casă, absorbit de serialul “Culisele puterii” de pe Netflix, pe care nu l-am văzut la vremea lui și pe care mă încăpățânez să-l termin în timp record.

Cum medicul recomandă ca la 50 de minute să iei o pauză de zece, după fiecare episod îmi mai obosesc ochii și pe Facebook.

Tributar acțiunii din film, mă prinde o postare a unui amic, pe care îl știu de peste un deceniu.

Șarmant și misterios, mereu pe drumuri, atras de senzațional, mai mult prin deplasări externe decât în țară, la costum, cu cravată și, evident, ochelari de soare, având steagul SUA pe fundal, George atrage atenția. Și te face să-l citești, mai ales când postarea lui poartă titlul “Proiectul Artemis”.

Acțiunea începe la Belgrad, unde are o întâlnire cu un consultant politic străin care “a schimbat soarta multor țări, a schimbat guverne, a adus și a eliminat de la putere oameni…”. Urmează Viena, și alte întâlniri cu “emisarii celei mai redutabile armate din umbră”.

George dă și nume de personaje, la cel mai înalt nivel, altfel nu ar fi fost de interes: Viorica Dăncilă, Donald Trump Jr., George Maior, Nigel Oakes – fondatorul Cambridge Analytica…

Nu am fost cu el, nu-l contrazic, mai ales când susține că unele lucruri sunt cunoscute și de Secret Service, exact ca în “Culisele puterii”.

A, am uitat să vă spun cine este George, “omul din umbră”. Este George Harabagiu, coordonatorul online al PSD concediat de Liviu Dragnea, fiind considerat responsabil pentru postările de pe conturile de Facebook ale organizaţiilor PSD, potrivit cărora Simona Halep ar fi fost huiduită pe stadionul Arena Naţională.

Fiind convins că o să-i citiți postarea, mă rezum la a vă spune că Proiectul “Artemis” a lansat o întrebare: “Este România pregătită să fie condusă de o femeie? Dacă femeia respectivă este cea care a salvat România… în mod sigur DA.”

Imediat, m-am gândit la Gabriela Firea, dar ea a încercat să salveze Bucureștiul, nu România.

Tot George mă luminează: “România are nevoie de un lider ferm, autoritar, dar empatic. O mână de fier într-o mănușă de catifea…

Au mai rămas câteva ore până o să înțelegeți că fix așa stau lucrurile…”

Eh, ce să vezi? Pe Realitatea Plus, la emisiunea “Culisele puterii”, asta da coincidență, se discută, printre altele, despre candidatul la președinția României și este promovată emisiunea “Culisele statului paralel” de la ora 21:00, cu un invitat providențial: teleormăneanca Carmen Daniela Dan, pregătită să dezvăluie lista trădării și să devoaleze politicienii care au intrat în statul paralel.

Și încă un titlu: “Carmen Dan, primul interviu tv după violențele din 10 august. Cine a ordonat totul?”.

George, te-am prins! Ăsta-i Proiectul “Artemis”? Este Carmen Daniela Dan cea care a salvat România, pe 10 august 2018? Este Carmen Daniela Dan candidata partidului lui Liviu Dragnea la prezidențialele din 2024?

Am scris aceste rânduri înainte de emisiune, așa că răspunsurile le aveți și concluziile le trageți fiecare dintre voi, cei care ați urmărit “Culisele statului paralel”.

Eu mă întorc la sezonul 3 din “Culisele puterii”…

Să ne recitim cu bine!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.