Eveniment

Proiecţie de film la Biblioteca Judeţeană

Monica DUMITRESCU

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman, instituţie aparţinând Consiliului Judeţean Teleorman, organizează marţi, 20 septembrie, începând cu ora 10.00, o proiecţie de film sub genericul “E carte, e film la bibliotecă”.

Iniţiat încă din anul 2014, acest nou serviciu oferit utilizatorilor bibliotecii îşi propune să aducă în atenţia acestora titluri din literatura română sau străină ce au stat la baza unor ecranizări de succes.

Concepută sub forma unei proiecţii de film urmată de o dezbatere privind asemănările şi deosebirile între carte şi acesta, ediţia din acest an le propune celor interesaţi ecranizarea cărţii “Şoareci şi oameni” de John Steinbeck. Scriitor american, născut la începutul secolului XX, John Ernst Steinbeck a fost un autor care a dat literaturii universale 27 de cărţi, acestea incluzând 16 romane, 6 cărţi non-ficţiune şi cinci colecţii de povestiri pentru care a fost recompensat cu Premiul Nobel pentru Literatură în 1962. El este cunoscut pe scară largă pentru romanul care a câştigat Premiul Pulitzer – “Fructele mâniei” (1939), dar şi pentru romanele “La răsărit de Eden” (1952) şi “Şoareci şi oameni” (1937). Cea mai recentă ecranizare a cărţii “Şoareci şi oameni” a apărut în anul 1992, în regia lui Gary Sinise, încadrându-se la categoria filmelor de dramă şi reuşind să se alinieze la standardele filmelor de calitate. Distribuţia îi are în prim plan pe John Malkovich în rolul lui Lennie Small şi pe Gary Sinise în rolul lui George Milton, cei doi prieteni care călătoresc prin ţară în timpul Crizei, visând cu ochii deschişi la o viaţă mai bună.

În ce măsură filmul respectă cartea lui Steinbeck rămâne la aprecierea celor ce vor fi prezenţi la proiecţie, aceştia având posibilitatea să-şi exprime opiniile în cadrul dezbaterii ce va avea loc după vizionarea filmului.

Manifestarea culturală se va desfăşura în Centrul de Formare al Bibliotecii Judeţene “Marin Preda”, în colaborare cu Centrul socio-cultural Femina2005 din cadrul Casei de Cultură a municipiului Alexandria.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.