Economie

Proiectele pentru înfiinţarea depozitelor de legume şi fructe se depun până pe 18 ianuarie

Până la data de 18 ianuarie 2013, agricultorii pot depune proiecte însoţite de cererile de finanţare din fonduri europene nerambursabile pentru înfiinţarea de depozite de legume şi fructe, investiţii pentru care aceştia au la dispoziţie  80 de milioane de euro.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) anunţă că au fost demarate sesiunile de depunere a proiectelor în cadrul Măsurii 123 – Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi silvice şi Măsurii 121 – Modernizarea exploataţiilor agricole. Cererile pot fi depuse de cei interesaţi până la data de 18 ianuarie 2013. Sumele aferente celor două măsuri ajung la 230 de milioane de euro şi provin din fondurile europene alocate României prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală.

În legătură cu înfiinţarea depozitelor pentru legume şi fructe din producţia internă, proiecte de investiţii finanţate cu 80 de milioane de euro, prin Măsura 123, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat: ”Vrem să facem cât mai multe depozite la nivel naţional, astfel încât legumele şi fructele româneşti să fie păstrate în spaţii cu atmosferă controlată. Am discutat în nenumărate rânduri cu reprezentanţii hypermarketurilor şi i-am întrebat de ce nu cumpără produse româneşti. Răspunsul a fost foarte simplu: pentru că produsele româneşti, legumele şi fructele, în primul rând, nu sunt etichetate, ambalate, sortate, aşa cum ar fi trebuit, şi, în al doilea rând, pentru că le găsim doar o perioadă de trei-patru luni în România”. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.