Economie

Proiecte în valoare de aproximativ 110 milioane de euro, în programul de dezvoltare a municipiului Alexandria

Monica DUMITRESCU

Programul de dezvoltare a municipiului Alexandria pentru perioada 2014-2020 cuprinde realizarea unor proiecte în valoare de aproximativ 110 milioane de euro. Potrivit primarului Victor Drăguşin, finanţarea acestor proiecte se va face din fonduri europene nerambursabile, în cea mai mare parte, fonduri de la guvern şi din bugetul local. Proiectele propuse, a căror finanţare este aşteptată începând din noiembrie 2014, privesc infrastructura, dar şi domeniile social, urbanism, economic.

“Prin proiectele depuse a căror finanţare o aşteptăm mi-am dorit să acoperim toate sferele de activitate, infrastructură, domeniu social, al urbanismului şi de ce nu şi în economie. Obiectivele pe care ne-am propus să le realizăm în valoare de 110 milioane de euro au o componentă foarte importantă şi anume manopera, aceasta însemnând locuri de muncă. Prin realizarea acestor investiţii are de câştigat şi mediul de afaceri, aproximativ 30 de milioane de euro din suma totală reprezentând bani pe care companiile care vor executa lucrările îi vor oferi ca salarii. Îmi doresc să fie cât mai multe companii din Teleorman care să execute aceste lucrări”, a declarat primarul Alexandriei.

Printre cele mai importante investiţii pe care municipalitatea şi-a propus să le realizeze în următoarea perioadă se numără amenajarea digului de pe râul Vedea şi a unei zone de agrement în zona acestuia, un centru multifuncţional pentru tineret pe structura vechiului cinematograf Patria, reconfigurarea traficului rutier şi pietonal în zona centrală a municipiului, parcare supraterană în zona Blocului Modern, reabilitarea şi modernizarea reţelei stradale, modernizarea stadionului municipal şi a sălii polivalente etc.

MUNICIPIUL ALEXANDRIAMUNICIPIUL ALEXANDRIAMUNICIPIUL ALEXANDRIA

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.