Eveniment

Proiecte de reabilitare stradală în Alexandria

Ioan DUMITRESCU

Primăria municipiului Alexandria intenţionează să refacă pavimentul pe strada Libertăţii, cunoscută ca şi centrul pietonal sau strada centrului. Nu este vorba de întreaga stradă, ci doar de tronsonul cuprins între strada Bucureşti şi strada Ion Creangă. Este vorba de o lucrare care este estimată la 15,2 milioane lei, care ar putea fi realizată în şase luni, dacă se deschide finanţarea lucrării respective, iar Primăria municipiului Alexandria speră să obţină banii respectivi ori pe fonduri europene, ori să obţină bani de la bugetul de stat.

S-a propus ca în viitoarea şedinţă de Consiliu local, să se discute proiectul de hotărâre „Reabilitarea străzii Libertăţii”. În afară de placarea străzii Libertăţii cu granit, se mai intenţionează şi reconfigurarea spaţiilor verzi, cu iarbă, flori arbori şi arbuşti, şi chiar şi cu un sistem de irigaţie. De asemenea, va fi montat un nou mobilier stradal, cu bănci, coşuri de gunoi, chioşcuri şi căsuţe pentru spaţiile comerciale. În afară de fântâna arteziană care află acum în faţa unui spaţiu comercial, se intenţionează construirea încă a două fântâni arteziene.

Trebuie menţionat faptul că pavimentul străzii Libertăţii a fost realizat în vremea lui Nicolae Ceauşescu, şi din când în când a mai fost cârpită, dar niciodată reabilitată cu granit. Acum este posibil să se işte câteva glasuri ale unor consilieri locali care să se opună respectivului, chiar dacă şi domniile lor sunt alexăndreni. Rămâne de văzut cum va fi primit proiectul de hotărâre în Consiliul local Alexandria de către consilieri.

One Comment

  1. si de ce alt mobilier stardal ? cel de acum este destul de nou , si poate fi integrat in noua reamenajare… poate pe parcusr si pe masura ce se deterioreaza, dar acum dece sa se cheltuie bani in plus ?…si apoi poate se tine cont ca este mult prea multa piatra pe starada asta a centrului si se mai pun totusi copaci, sa fie mai multa umbra. vara, cand este soare din plin , dogoreste in asa hal ca parca iti ard caile respiratorii… ! ne trebuie verdeata si umbra nu doar ciment pietre si asfalt ! cat despre consilierii „gica contra” sa vina cu solutii si atunci vor fi ascultati. nu doar cu voturi impotriva ca daca „e”si ei de la opozitie….

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.