Politic

Proiect de lege depus de senatorul PSD, Dănuț Cristescu: Firmele nu vor mai fi obligate să reînnoiască anual autorizația de funcționare / Declarație politică

Astăzi (n.r. – miercuri, 22 martie), am depus un proiect de lege prin care propun ca autorizația de funcționare pentru firme să fie emisă FĂRĂ TERMEN DE VALABILITATE, dacă în activitatea operatorului economic nu apar modificări, nu au intervenit schimbări legislative care să o vizeze direct și documentele depuse la dosarul constituit în vederea eliberării sunt în termenul de valabilitate.

Dacă proiectul de lege primește votul în Parlament, firmele nu vor mai avea în sarcină obligația reînnoirii anuale a autorizației de funcționare, iar funcționarii din primării nu vor mai fi puși să facă operațiuni repetitive fără sens, în fiecare an.

Firmele vor merge la primărie să ceară o nouă autorizație numai în cazul apariției oricăror modificări în tipul de activitate desfășurată, sau în cazul expirării documentelor depuse la dosarul constituit în vederea eliberării autorizației.

Altminteri, dacă aveți firmă, aveți doar obligația de a depune, până la data de 31 ianuarie a fiecărui an, o declarație pe propria răspundere, din care să rezulte că în tipul de activitate desfășurată de către acesta nu au intervenit modificări față de momentul solicitării autorizației de funcționare și că toate documentele de la dosarul de solicitare a avizului de funcționare sunt valabile la momentul depunerii declarației, conform modelului din Anexa A.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.