Social

Proiect cu fonduri europene, derulat în opt școli din județ

În opt școli din Alexandria și alte localități rurale din județ se află în implementare, încă de anul trecut, proiectul “Acces egal și calitativ la educație în județele Giurgiu și Teleorman – EDUGREAT”, Cod SMIS 2014+ 105966, Cod apel: POCU/74/6/18, Componenta 1 Programul “Școală pentru toți”, co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 6 ”Educație și competențe. Cu o valoare totală de 8.511.542,74 lei, bani proveniți din fonduri europene, se urmărește prevenirea abandonului școlar și oferirea unei noi șanse pentru cei care au părăsit timpuriu școala.

Obiectivul principal al proiectului, care are 1.185 de beneficiari, este susținerea procesului de modernizare a învățămantului preuniversitar prin extinderea oportunităților de învățare pentru elevi, vizând dezvoltarea competențelor și îmbunătățirea performanțelor școlare în vederea evitării analfabetismului funcţional, prin utilizarea de instrumente informatice inovatoare în procesul de predare-învățare-evaluare, pentru grupul țintă al proiectului.

Sunt parte din proiect Școala Gimnazială Nr. 6 și la Școala Gimnazială „Al. Colfescu”, precum și Școala Gimnazială Buzescu, Școala Gimnazială Nanov, Școala Gimnazială Poroschia, Școala Gimnazială Smârdioasa și Școala Gimnazială Tătărăștii de Sus.

Iau parte la demers, în calitate de parteneri, Inspectoratul Școlar Județean Teleorman, Primăria Municipiului Alexandria, Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu, Asociația de Prietenie Româno – Franceză ROMFRA și Asociația Tinerii Manageri.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.