Social

Programul “Rabla local” începe din luna martie / Se oferă 3.000 de lei pentru mașini mai vechi de 15 ani

Conform declarațiilor de joi, 2 februarie, ale ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Tanczos Barna, programul “Rabla local” se va desfășura începând cu luna martie. Prin acest program, mașinile mai vechi de 15 ani urmează a fi casate, fără ca proprietarul să fie obligat la achiziționarea unei mașini noi. Numărul beneficiarilor pe fiecare unitate administrativ-teritorială va fi stabilit în funcție de populație.

“Am discutat în mod special despre ‘Rabla local’, program care are o finanţare de 240 milioane de lei şi care va permite scoaterea din circulaţie a în jur de 100.000 de autoturisme mai vechi de 15 ani. Aici ne bazăm pe sprijinul autorităţilor locale, noi vom vira banii pentru aceste subvenţii în contul primăriei în proporţie de 80%, adică 2.400 lei din 3.000 lei se vor asigura din fondurile AFM, 600 lei o să fie contribuţia primăriei şi 3.000 lei o să fie prima care se încasează de beneficiarul care casează o maşină mai veche de 15 ani. Vom stabili un număr maxim de beneficiari la nivel de UAT în funcţie de populaţia fiecărei comune, fiecărui oraş, fiecărui municipiu. Vom face, astfel, o defalcare matematică a numărului de 100.000 de autoturisme la nivelul fiecărui judeţ, fiecărui UAT şi vom porni programul în cursul lunii martie, aşa am stabilit cu autorităţile locale reprezentate de asociaţiile oraşelor, municipiilor şi comunelor”, a declarat ministrul Tanczos Barna.

Programul beneficiază de o alocare de 240 milioane de lei în acest an. Potrivit precizărilor minstrului Mediului, ghidul aferent al acestui program va fi supus consultării publice în maximum două săptămâni, după ce va fi finalizat și sistemul informatic pentru “Rabla local”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.