Social

Programul Primăriei Alexandria se va modifica de la 1 februarie

Monica DUMITRESCU

Contractul colectiv de muncă şi acordul colectiv de muncă al salariaţilor Primăriei Alexandria au fost actualizate în data de 7 ianuarie 2015. Printre modificările aduse se numără scurtarea programului în zilele de vineri cu două ore. În aceste condiţii, va fi prelungit cu o jumătate de oră programul de lucru al salariaţilor Primăriei Alexandria în celelalte zile ale săptămânii. Astfel, de la 1 februarie 2015, Primăria Alexandria va funcţiona după următorul program: în intervalul orar 8.00-16.30 de luni până joi şi în intervalul orar 8.00-14.00 în zilele de vineri.

Şi în această perioadă, până pe 31 ianuarie 2015, programul Primăriei Alexandria a fost prelungit zilnic cu o oră pentru recuperarea zilelor de 24 decembrie şi 31 ianuarie în care salariaţii s-au bucurat de vacanţă, în plus faţă de sărbătorile legale. Astfel, Primăria Alexandria va fi deschisă în această perioadă zilnic, exceptând sâmbăta şi duminica, până la ora 17.00.

O altă modificare adusă prin semnarea noului contract colectiv de muncă priveşte acordarea unui spor de 25% salariaţilor Primăriei Alexandria care lucrează pe timp de noapte, cu condiţia ca programul de lucru să fie de minim trei ore.

De asemenea, a fost actualizat calendarul sărbătorilor naţionale în care salariaţii beneficiază de zile libere conform legislaţiei în vigoare. În rest, atât contractul colectiv de muncă, cât şi acordul colectiv de muncă nu au suferit modificări.

Sindicatul Primalex la care sunt afiliaţi salariaţii Primăriei Alexandria numără în acest moment 294 de membri.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.