Social

Programul Euro 200, continuă şi în 2017. 21 aprilie, termenul limită pentru depunerea cererilor

Monica DUMITRESCU

Programul “Euro 200” prin care statul acordă ajutor financiar în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare se va derula şi în anul 2017, potrivit unui ordin aprobat de ministrul Educaţiei la începutul acestei luni. Ca şi în anii precedenţi, beneficiarii acestui program sunt elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu venituri brute lunare de maximun 150 lei pe membru de familie. Ajutorul se acordă o singură dată în cadrul unei familii.

Pentru obţinerea ajutorului aferent achiziţionării unui calculator în baza Legii nr. 269/2004, beneficiarii întocmesc o cerere conform modelului prevăzut în anexa nr. 2 la Hotărârea de Guvern nr. 1294/2004, pe care o depun la unitatea/instituţia de învăţământ la care este înscris elevul.

La stabilirea venitului brut lunar pe membru de familie se iau în calcul toate veniturile realizate de membrii familiei în luna precedentă depunerii cererii, cu excepţia: alocaţiei de stat, alocaţiei familiale complementare şi a alocaţiei de susţinere pentru familia monoparentală, bugetului personal complementar acordat persoanelor cu handicap, burselor de studii şi burselor sociale, precum şi a tuturor drepturilor sociale care, potrivit legii, sunt exceptate de la stabilirea altor drepturi şi obligaţii.

Stabilirea numărului de beneficiari se realizează în ordinea crescătoare a venitului brut lunar pe membru de familie, în limita sumelor alocate cu această destinaţie în bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale, conform legislaţiei în vigoare.

Elevii şi studenţii care doresc să obţină cei 200 de Euro pentru achiziţionarea unui calculator nou şi îndeplinesc condiţiile impuse de minister trebuie să depună o cerere la şcoala la care sunt înscrişi până cel târziu la data de 21 aprilie 2017.

În perioada 19 aprilie-19 mai vor fi efectuate anchete sociale şi vor fi evaluate cererile depuse de către comisiile constituite în acest sens în unităţile de învăţământ. Lista cu solicitanţii eligibili va fi afişată până pe 31 mai, urmând ca după 1 iunie să fie afişată şi lista beneficiarilor. Aceştia pot ridica bonurile valorice în perioada 24 iunie-30 iulie, iar calculatoarele pot fi achiziţionate până cel târziu la 31 august.

Programul Euro 200 se derulează anual din 2004. Până acum, în Teleorman au beneficiat de acest ajutor peste 10.000 de elevi, cei mai mulţi în perioada 2006-2007. Anul trecut au fost declaraţi eligibili 559 de solicitanţi, toţi obţinând şi ajutorul financiar pentru cumpărarea calculatoarelor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.