Politic

“Programul de ţară – o victorie incontestabilă a preşedintelui Dragnea”

– Domnule primar Drăguşin, ca om politic cu mulţi ani vechime în PSD, cum comentaţi ultimele evenimente din bătălia politică, din iunie anul trecut încoace, în condiţiile în care partidul dumneavoastră a câştigat alegerile parlamentare?

– Nu este vorba de a comenta, ci de a preciza câteva chestiuni politice de cea mai mare importanţă. Pentru prima dată s-a desfăşurat o campanie electorală pentru parlamentare după un Program de ţară propus electoratului de preşedintele PSD, Liviu Dragnea. Am câştigat alegerile detaşat, faţă de celelalte forţe politice intrate în competiţie şi acum populaţia României aşteaptă ca Programul de ţară să fie aplicat întocmai.

Şi, într-adevăr, a început să se realizeze – au fost mărite pensiile, salariul minim, facilităţi pentru angajatori, au fost desfiinţate taxe şi impozite ş.a.m.d.

– Cum apreciaţi implicarea în acest proiect şi concept de campanie a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea. Victoria ar putea fi atribuită în cea mai mare parte preşedintelui?

– Proiectul de ţară a fost prezentat în campanie de preşedintele Dragnea punct cu punct şi meritul că a fost înţeles şi am fost votaţi masiv îi aparţine în întregime. Victoria noastră în alegeri este indiscutabil a preşedintelui, am putea spune chiar sută la sută, iar Dragnea trebuia, categoric, să fie primul ministru al Guvernului rezultat după alegeri.

– Chiar, regretaţi că Dragnea nu este premier?

– Sigur că regret. Era cel mai îndreptăţit. Electoratul a votat programul politic propus de preşedintele PSD, ceea ce înseamnă că oamenii au avut şi i-au acordat încrederea lor. Fiind vorba însă de unele prevederi legislative care trebuie respectate s-a ajuns la actuala formulă în care Guvernul ca organism executiv să prezinte modul în care se realizează programul partidului pentru care s-a obţinut victoria în alegeri şi PSD-ul să formeze Guvernul. Este falsă ideia că este o subordonare şi un control strict al preşedintelui PSD. Este o colaborare strânsă şi aş spune perfectă – executivă şi politică.

– Poate dl. Dragnea să fie cuprins, cum se spune, de “beţia puterii” şi să greşească? Contaţi pe faptul că se poate stăpâni?

– Nimic din această, cum se spune, beţie a puterii nu l-ar putea afecta. Nu, nu este Dragnea omul care să facă ceva fără să gândească şi fără să cunoască rezultatele.Tot ce s-a făcut în campanie şi ce cuprinde programul de guvernare a fost bine gândit.

– De ce, totuşi, PSD-ul a venit tocmai acum cu un asemenea program şi nu mai devreme, la alegerile prezidenţiale, de pildă?

– Pentru că acum a fost momentul preşedintelui PSD, Liviu Dragnea. În campaniile trecute, Dragnea a fost şef de campanie şi nu creator de programe. Fiecare candidat şi-a făcut programul cum a crezut el că este mai bine la momentul respectiv. Acum a fost „Momentul Dragnea”, care a reuşit, cum niciodată  din 1996 încoace, nu am obţinut o asemenea victorie. Este incontestabil, aşa cum spuneam „Victoria Dragnea”. N-aş vrea să fiu înţeles greşit, dar păstrând proporţiile a fost o victorie aproape comparabilă cu cea a lui Trump în SUA, ţara celei mai serioase democraţii din lume.

– Credeţi că în actuala formulă sunt posibile unele derapaje de la Programul de ţară?

– Nu, nu este vorba de derapaje. Sigur, pot exista unele modificări, dar fără a avea un impact semnificativ. Deja se vorbeşte că unele măsuri anunţate  pentru un termen mai îndepărtat să fie aduse mai aproape, să fie devansate. Noi ne-am luat angajamentul să îndeplinim Programul de ţară în cei patru ani exact cum a fost stabilit şi prezentat în campania electorală şi pentru care am luat cel mai mare număr de voturi.

(Gh. Paraschiv)

One Comment

  1. 6 raspunsuri, aceeasi idee -> L Dragnea e soarele meu, inima mea; Prinos de recunostinta pentru acest vasnic aparator al pacii si pensionarilor ce merita omagiile noastre ale tuturor. Vom extrage si mai mult carbune si mai multe kg de grau la hectar …

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.