Social

Programele de pregătire pentru sesiunea a doua a Bacalaureatului, ignorate de majoritatea candidaţilor teleormăneni

bacDoar 70 dintre absolvenţii de liceu teleormăneni, care nu au promovat Bacalaureatul, au participat săptămâna trecută la programele de pregătire pentru sesiunea a doua din acest an, organizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean în toate unităţile de învăţământ liceal. Potrivit reprezentanţilor ISJ, care monitorizează zilnic desfăşurarea programului de pregătire în licee, numărul elevilor care participă zilnic la cursuri într-o unitate de învăţământ este de 5-6 elevi, arareori depăşind 10.

După ce în prima sesiune a Bacalaureatului din acest an rezultatele în Teleorman au fost dezastruoase, pentru a veni în sprijinul candidaţilor care susţin Bacalaureatul în a doua sesiune, conducerea ISJ a decis ca în toate unităţile de învăţământ liceal din Teleorman să fie demarate programe de pregătire. Profesori pentru toate disciplinele la care se susţin probele scrise ale Bacalaureatului aşteaptă zilnic elevii care doresc să înveţe, după un program care a fost publicat pe site-ul oficial al ISJ Teleorman. La înscrierea pentru susţinerea Bacalaureatului în a doua sesiune, fiecare candidat a fost informat cu privire la programul orelor de pregătire suplimentară din unitatea de învăţământ absolvită. Mai mult decât atât, unităţile de învăţământ au trimis scrisori şi pentru informarea părinţilor acestora. Eforturile au fost zadarnice, cel puţin până acum, majoritatea candidaţilor ignorând ajutorul dascălilor.

În prima sesiune a Bacalaureatului, din cei 3155 absolvenţi teleormăneni care au participat au promovat mai puţin de jumătate, procentul de promovabilitate înregistrat după soluţionarea contestaţiilor fiind de doar 44,31%, unul dintre cele mai mici din ţară, în scădere compartiv cu anul trecut şi cu peste 20 de procente sub media pe ţară.

Potrivit reprezentanţilor ISJ Teleorman, s-au înscris pentru susţinerea Bacalaureatului în a doua sesiune aproximativ 1400 de absolvenţi.

Sesiunea a doua a bacalaureatului 2015 va începe în 17 august cu probele orale şi de competenţă, iar din 24 august până în 28 august vor fi susţinute probele scrise.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, în 17-18 august va avea loc atât evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, cât şi de comunicare orală în limba maternă, în 18-19 august – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, iar în 20-21 august – evaluarea competenţelor digitale. Prima probă scrisă, la limba şi literatura română, se va desfăşura pe 24 august. Pe 25 august are loc proba scrisă la limba şi literatura maternă, însă în Teleorman nu se susţine această probă. Pe 26 august va avea loc proba obligatorie a profilului, iar pe 28 august – proba la alegere a profilului şi specializării.

Majoritatea candidaţilor vor susţine în această sesiune doar probele pe care nu le-au promovat în sesiunile anterioare, puţini fiind cei care susţin bacalaureatul pentru prima oară. (Sergiu Ţiţei)

One Comment

  1. Sa mai iasa adventistul semidoct Prvulescu in strada si sa guite demisia inspectorului general!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.